Migranți salvați de la înec. Au încercat să traverseze Dunărea cu o barcă gonflabilă

Patru migranți au fost salvați de la înec. Aceștia au încercat să traverseze ilegal Dunărea folosindu-se de o barcă gonflabilă și de colaci de plastic.

Patru migranți din Siria, Turcia și Irak au încercat să traverseze ilegal, Dunărea, din Serbia, cu ajutorul unei bărci gonflabile și doi colaci de plastic.

Aceștia au fost salvați de la înec de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat al IGPF, sâmbătă, în jurul orei 19:30, echipajul unei ambarcaţiuni de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi, pe timpul desfăşurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcţia km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni în care se aflau două persoane şi alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceştia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec.

În zonă era cod portocaliu de vijelii.

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, deşi condiţiile meteo erau nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică).

Grupul de persoane, format din patru adulţi, a fost adus în siguranţă la mal şi condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Turcia şi Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii şi a celor doi colaci din plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole