Mihai Craiu și Adrian Marinescu vin cu sfaturi pentru părinți: Cum trebuie luată decizia de a ne vaccina anti-Covid copiii?

În legătură cu vaccinarea anti-COVID a copiilor, Mihai Craiu și Adrian Marinescu, medici și părinți, au recomandat părinților să ia o decizie înțeleaptă, în liniște, bazată pe date corecte, ținând seama că, odată cu noua variantă Omicron, 50% dintre cazurile confirmate sunt tineri sub 29 de ani.

Pot înțelege emoțiile părinților

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”,  spune că îi înțelege pe părinții aflați în situația de a decide dacă vor spune da sau nu vaccinării copilului lor.

”Aș vrea să îi asigur pe toți părinții, în primul rând în calitate de părinte, și apoi de medic, că și eu am fost emoționat în momentul în care copilul nostru ne-a întrebat ce să facă. I-am spus că, evident, ar fi bine să se vaccineze și s-a vaccinat. Pot înțelege aceste emoții.”

Medicul le recomandă părinților să își vaccineze copilul, bazându-și decizia pe ”date științifice” și nu pe ”voci stridente”.

Conf. dr. Mihai Craiu a dat exemplul Statelor Unite, unde s-au înregistrat 30 de decese din cauza COVID-19 la copii la un milion de locuitori. „Nu trebuie să luați o decizie de azi pe mâine, ci trebuie să cântăriți riscurile pentru copil și pentru întreaga familie”, este mesajul medicului adresat părinților.

Băiatul meu de 12 ani este vaccinat

În legătură vaccinul anti-Covid administrat copiilor, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, precizează: „Băiatul meu de 12 ani este vaccinat împotriva COVID-19 cu două doze”.  

”Copilul poate să se infecteze, poate să transmită, dar probabilitatea de a face o formă severă este către zero. Pratic, eu nu știu situații de copii vaccinați care să fi ajuns la deces, nu numai în România. Nu mă refer la cei care aveau afecțiuni grave. Și atunci, cred că răspunsul este foarte clar”, subliniază dr. Marinescu.

Specialistul se adresează în general populației să se vaccineze, dar mai ales părinților să ia aceeși decizie în cazul copiilor lor, deoarece: ”Nu vorbim despre cifre, vorbim despre faptul că și un singur caz, care din păcate duce la pierderea unei vieți, mai ales dacă este vorba de un copil, nu e de luat în calcul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum putea fi evitată tragedia de la Crevedia și cât de...

Un raport exploziv privind tragedia de la Crevedia-Dâmbovița, ajuns în atenția instituțiilor de forță ale statului, evidențiază haosul intervenției, dar mai ales amatorismul și...