Mihai Tudose anunță cine este potențialul candidat PSD la alegerile prezidențiale

Publicat: 11 iun. 2024, 16:08, de Cristina Cohuț, în POLITICĂ , ? cititori
Mihai Tudose anunță cine este potențialul candidat PSD la alegerile prezidențiale

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a anunțat marți că, în acest moment, Marcel Ciolacu este considerat potențialul candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Poate la mine la partid funcţionează mai bine democraţia decât în altă parte. Este vorba despre o decizie colectivă. O să avem şi coaliţii săptămâna asta, şi un Consiliu Politic Naţional, şi o să vedem ce facem, dar e o decizie colectivă.

Este evident că această decizie colectivă trebuie să ţină cont şi de elementul de voinţă al preşedintelui partidului, fiindcă nu poate să candideze împotriva voinţei lui, dar, ca să folosesc din nou un termen consacrat în ultima perioadă, azi, când stăm de vorbă, domnul Ciolacu este candidatul PSD la Preşedinţie, sau potenţialul candidat, a declarat Mihai Tudose

Întrebat despre punctul său de vedere privind declaraţiile liberalului, acesta a declarat că are încredere în Rareș Bogdan și speră că acesta va reuși să facă schimbări semnificative:

„Eu cred că domnul Rareş Bogdan, analizând foarte bine ce se întâmplă la domnia sa în partid, extinde şi la alte partide. Dacă la ei e cu „împinsul pe scări”, la noi nu funcţionează aşa, deci întrebaţi-l pe el ce a vrut să spună”

Ce a spus Tudose despre rezultatul alegerilor

Referitor la «toate partidele au câştigat alegerile», unii au comparat, ştiu eu, ca să folosesc o figură de stil, au o furnică şi au comparat-o cu un armăsar, şi au spus că furnica e mult mai importantă că are mai multe picioare şi oricum poate să îşi care de 100 de ori propria greutate, şi atunci, nu-i aşa, furnica e mult mai importantă, mai mare şi mai valoroasă. În regulă, să îşi facă toţi analiza cum vor, cert este că PSD este mulţumit de rezultatul alegerilor, a conchis Tudose.

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu exclude ideea ca PSD și PNL să propună un candidat comun la prezidențiale și să aibă o listă comună la alegerile parlamentare. Cu toate acestea, el a subliniat că „PSD momentan a câştigat alegerile” şi „este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”.