Victor Ponta îi recomandă lui Marcel Ciolacu să nu candideze la Președinție

Publicat: 11 iun. 2024, 10:20, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Victor Ponta îi recomandă lui Marcel Ciolacu să nu candideze la Președinție
Foto: puterea.ro

Fostul premier Victor Ponta crede că, în lumina alegerilor prezidențiale din toamnă, social-democrații vor avea o problemă din cauza faptului că marile orașe aparțin formațiunilor de dreapta. El i-a recomandat liderului PSD Marcel Ciolacu să rămână premier și să nu candideze la prezidențiale.

„Marcel Ciolacu și PSD au obținut un scor foarte bun în teritoriu, au luat Banatul, Timiș, Caraș, au luat nordul Moldovei, însă dacă vă uitați la voturile care vor conta la prezidențiale, acolo lucrurile stau altfel. Marile orașe nu sunt ale PSD, adică București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Ploiești, Brașov, toate sunt ale dreptei, să zic, că sunt ale PNL sau ale USR. Mai luați în calcul că în Diaspora au fost puține voturi, însă vor fi cam un milion de voturi din Diaspora în turul doi la prezidențiale”, a declarat Victor Ponta, la un post de televiziune, după ce PSD a câștigat detașat alegerile locale ca număr de primării și consilii județene,

El a continuat cu recomandarea către liderul PSD, Marcel Ciolacu, să rămână premier și lider PSD, pentru că va exista un val anti-PSD la prezidențiale, la fel ca în 2004, 2009, 2014 și 2019.

„Foarte greu, foarte greu în turul 2. Dreapta are peste 50%. Dl Ciucă este o persoană total necarismatică, dar nici Iohannis nu era carismatic, nici Nicușor Dan, iar votul anti-PSD întotdeauna funcționează în turul 2. În Diaspora se votează, în general, în turul 2 împotriva candidatului PSD. În turul 2 se pornește din nou povestea aia cu ciuma roșie, cu ‘Salvați țara de PSD’. Acum, scorul dlui Ciolacu ca lider PSD și premier e foarte bun, te uiți pe hartă și vezi că are 27 de județe, a luat niște orașe mici, dar orașele mari…adică știți că la prezidențiale se adună vot cu vot, nu se adună procente, iar forța principală a PSD-ului, aleșii locali, au avut bătălia lor acum, nu știu dacă o vor mai avea și atunci”, crede Victor Ponta.