Mihai Tudose, despre neînțelegerile dintre PSD și PNL: Eu nu cred că se rupe guvernarea acum

Publicat: 03 iul. 2024, 18:12, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Mihai Tudose, despre neînțelegerile dintre PSD și PNL: Eu nu cred că se rupe guvernarea acum
Mihai Tudose, despre neînțelegerile dintre PSD și PNL: Eu nu cred că se rupe guvernarea acum

Mihai Tudose a vorbit despre neînțelegerile dintre PSD și PNL. Europarlamentarul PSD susține că, deși situația este dificilă, din cauza alegerilor prezidențiale, nu crede că guvernarea se va rupe chiar acum. De unde ar fi pornit, de fapt, neînțelegerile privind data organizării scrutinului.

Mihai Tudose, despre alegerile prezidențiale

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a transmis miercuri un mesaj critic privind comportamentul recent al PNL în contextul disputelor legate de data alegerilor prezidențiale, subliniind că acesta nu îi inspiră încredere în relația dintre cele două partide din cadrul coaliției de guvernare.

În cadrul unei discuții la sediul PSD, Tudose a abordat subiectul calendarului alegerilor, menționând că acest aspect va fi discutat în cadrul coaliției joi. El a explicat că PSD a susținut inițial organizarea alegerilor la termen, la sfârșitul lunii noiembrie, cu turul doi în decembrie.

PNL, în schimb, propusese ca alegerile să aibă loc în septembrie. Ulterior, reprezentanții ar fi cerut o schimbare, pe motiv că vremea nu este prielnică sau că începe și anul școlar chiar în acea perioadă.

”O să vedem mâine, că de asta avem coaliţie. Punctul de vedere iniţial al PSD a fost ca alegerile să fie la termen, sfârşitul lunii noiembrie şi turul doi în decembrie. Atunci PNL a venit cu propunerea să fie în septembrie.

Acum PNL a constatat că e cald, nu ştiu cred că mâine o ne spună şi cum e vremea în noiembrie, octombrie, dacă plouă, dacă e frig, dacă e zăpadă, dacă domniile lor consideră că începe şcoala sau nu. O să vedem”, a declarat Tudose.

Tudose a remarcat că, din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultima perioadă nu îl face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere. El a subliniat că au existat numeroase subiecte asupra cărora partidele din coaliție nu au reușit să ajungă la un consens, și că aceste disensiuni au fost frecvente.

În ceea ce privește viitorul guvernării, Tudose a exprimat opinia că stabilitatea guvernării în această perioadă este crucială, și că speră să nu apară probleme majore în coaliție. El a precizat că după alegerile generale din decembrie va fi mai clar ce decizie va lua poporul și cum va evolua situația politică.

”Din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultimul timp, nu mă face foarte optimist în ceea ce priveşte relaţia de încredere.

Când nu ai două vorbe la un loc pe diverse subiecte, iar anul ăsta au fost multe. Dar, de ce să nu ne certăm? Asta e viaţa, face fiecare ce vrea, cum vrea”, a transmis Tudose.

În final, Tudose a observat că PNL pare să fi dobândit o încredere sporită în propria influență și putere după alegerile locale, ceea ce i-a făcut să se simtă într-o poziție foarte stabilă. El a încheiat spunând că este important ca guvernarea să nu se destrame în aceste ultime luni, subliniind diferența între gestionarea guvernării și relațiile politice dintre partide.