Mihai Tudose, ironic la adresa lui Nicolae Ciucă: „A aflat că la vară e cald”

Publicat: 13 iun. 2024, 16:16, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Mihai Tudose, ironic la adresa lui Nicolae Ciucă:
Mihai Tudose, ironic la adresa lui Nicolae Ciucă: "A aflat că la vară e cald"

Mihai Tudose i-a dat replica lui Nicolae Ciucă, după ce șeful PNL a lansat ideea că alegerile prezidențiale ar putea fi mutate în iarnă. Ce mesaj ironic îi transmite Europarlamentarul PSD și ce crede despre această posibilă schimbare.

Mihai Tudose, replică acidă pentru Ciolacu

În cadrul coaliției de guvernare, liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în discuție posibilitatea mutării alegerilor prezidențiale din septembrie în decembrie.

Ciucă a subliniat că se vor analiza toate opțiunile pentru a vedea care variantă este mai benefică: organizarea alegerilor prezidențiale în timpul verii sau mutarea lor în decembrie, aproape de alegerile parlamentare, așa cum s-a procedat de-a lungul timpului.

Șeful PNL a explicat că se dorește o evaluare atentă pentru a determina părțile bune și mai puțin bune ale fiecărei opțiuni înainte de a lua o decizie finală. Declarațiile lui au provocat controverse în lumea politică, fiind stabilită, deja, perioada în care vor avea loc alegerile.

Această propunere a generat o reacție notabilă și din partea europarlamentarului Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Tudose, care a reiterat că decizia actuală a coaliției este de a organiza alegerile în septembrie.

Europarlamentarul a menționat că, în cadrul coaliției, decizia de a organiza alegerile prezidențiale în septembrie a fost stabilită ferm cu câteva luni în urmă. El a ironizat propunerea lui Nicolae Ciucă și a liberalilor, comentând sarcastic că aceștia „au aflat că la vară este cald”.

Tudose a subliniat că stabilirea datei alegerilor este responsabilitatea Guvernului, iar ultima oară când a verificat, conducerea acestuia era asigurată de domnul Ciolacu. În ciuda dezbaterilor, Tudose și-a exprimat speranța că nu vor exista conflicte majore în legătură cu această chestiune, insistând că ultima discuție în coaliție a fost pentru stabilirea alegerilor în septembrie.

”Domnul Ciucă s-a mai gândit, acum câteva luni era ferm convins că era bine în septembrie și așa s-a decis în cadrul coaliției. Acum dacă cineva s-a mai gândit și a aflat că la vară e cald.

Eu știu că data alegerilor o stabilește Guvernul. La Guvern, ultima dată când am verificat era domnul Ciolacu. Eu nu cred că vom ajunge să ne certăm pentru asta, eu știu că ultima discuție era pentru septembrie. Acum, cine vrea să meargă la plajă să se răcorească, asta este.

Și la PNL, și la PSD mai sunt voci, suntem partide mari, e normal să fie așa.”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3 CNN.