Mii de persoane injectate cu o soluție salină în locul vaccinului anti COVID

Mii de persoane care au dorit să se imunizeze împotriva coronavirusului ar fi fost injectate cu o soluţie salină şi nu cu un vaccin anti-COVID-19 în districtul Friesland din nordul Germaniei, informează DPA.

O asistentă medicală a fost acuzată că a folosit o soluţie salină în locul serului împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din landul german Saxonia Inferioară. Nu se ştie cu exactitate dacă incidentul s-a produs accidental sau intenţionat.

Primele doze suplimentare pentru cei afectaţi vor fi oferite începând de vineri, a precizat un purtător de cuvânt al districtului Friesland, situat în landul Saxonia Inferioară.

Marţi, poliţia a anunţat că este posibil ca asistenta medicală să fi injectat mii de persoane cu soluţie salină în locul unui ser anti-COVID-19 la un centru de vaccinare din district.

Circa 8.557 de persoane, care au fost inoculate în perioada 5 martie – 20 aprilie, ar putea fi afectate, potrivit administraţiei districtului.

Numărul exact al persoanelor aflate în această situaţie nu este cunoscut cu exactitate.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Saxonia Inferioară a spus că nu are cunoştinţă de vreun caz grav de COVID-19 produs după inocularea soluţiei saline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...