Mii de separatiști catalani fac apel pentru independența Cataloniei înainte de summitul Spania-Franța

Mii de separatiști catalani au protestat joi (19 ianuarie) înainte de summitul Spania-Franța de la Barcelona și au cerut independența regiunilor catalane din ambele țări.

O parte dintre protestatari s-au deplasat spre consulatul francez din Barcelona, unde unii separatiști s-au ciocnit cu poliția când încercau să ajungă în piața Sant Jaume.

Fluturând steaguri „estelada” pro-independență și ținând pancarte pe care scria „Nici Spania, nici Franța”, ei au scandat sloganuri separatiste înainte de sosirea premierului spaniol Pedro Sanchez și a președintelui francez Emmanuel Macron.

Mii de separatiști catalani au cerut independența regiunii lor, într-o manifestare ce vrea să readucă în prezent tentativa din 2017

Catalonia a lansat o cerere de independență eșuată în 2017.

Carles Puigdemont, liderul tentativei de separare de Spania, se află în exil autoimpus în Belgia pentru a evita urmărirea penală în Spania.

Aproape o sută de mii de oameni au ieșit la un miting pentru independența Cataloniei

Un nou miting pentru independența Cataloniei s-a desfășurat duminică, 11 septembrie 2022, în marele oraș Barcelona din Spania.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...