Militant al drepturilor omului din Rusia condamnat la 14 ani de închisoare

Curtea Militară a Districtului 2 de Vest de la Moscova l-a condamnat la 14 ani de închisoare şi privarea de dreptul de a administra site-uri web timp de patru ani pe Bakhrom Khamroyev, un cunoscut apărător al drepturilor omului, după ce acesta a fost acuzat de „apeluri publice la terorism pe internet” și „organizarea activităților unei organizații teroriste”.


Bakhrom Khamroyev va petrece trei ani într-o închisoare, însă restul de 11 ani va fi încarcerat într-o colonie cu regim strict. 

Grupul “Memorial”, care activează pentru drepturile omului din Rusia a condamnat hotărârea din autorităţilor de la Moscova, spunând că „Khamroyev este persecutat pentru activitățile sale consecvente în domeniul drepturilor omului pe care le-a desfășurat în cadrul Fondului Yordam (de ajutor)”, în special pentru că oferea asistență juridică muncitorilor migranți din Asia Centrală. 

Acuzațiile împotriva lui Khamroyev au survenit după declarațiile sale online legate de anchete controversate derulate de PSB împotriva persoanelor acuzate că sunt membri ai grupării islamice Hizb ut-Tahrir, interzisă în Rusia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Gargaragiul de la Muncă, complice la dispariţia pensiilor de stat?

A trecut mai bine de un an şi jumătate de când ministrul Muncii susţine că lucrează la noul sistem de pensii. Până acum însă,...

Ferma Ancuței – Văcuțele de lapte, atracția Farm-Park-ului de la Moara...

Parcul de la Ferma Ancuței de la Moara Vlăsiei, situat la vreo 30 km de Capitală, reprezintă rezultatul muncii de peste un deceniu a...