EXCLUSIV. Mina ”Scheletu” și pupila sa Florentina Stănculescu, scanați de Curtea de Conturi pentru ingineriile financiare de la Consiliul Județean Giurgiu

Metoda inedită de sifonat bani publici dezvăluită recent de PUTEREA și patentată la Consiliul Județean Giurgiu de Marian Mina ”Scheletu” și actualul prefect, Florentina Stănculescu, a intrat în vizorul unei instituții de top a țării.

Sprijin financiar pentru… nuntă

PUTEREA a dezvăluit că pe vremea când era președintele Consiliul Județean Giurgiu, adică între 2016 și 2020, Marian Mina ”Scheletu” a inițiat mai multe hotărâri în privind acordarea unor sprijine financiare între 5.000 și 50.000 de lei la diverse persoane avizate de către directorul economic Florentina Stănculescu. Surprinzător beneficiarii acestor sprijine financiare au fost o parte dintre angajații… Consiliului Județean Giurgiu (https://www.puterea.ro/exclusiv-metoda-inedita-de-sifonat-bani-publici-patentata-la-consiliul-judetean-giurgiu-de-marian-mina-scheletu-si-actualul-prefect-florentina-stanculescu/).

Un caz aparte este Hotărârea CL Giurgiu nr. 130 din data de 07.10.2019 prin care s-a acordat sprijin financiar în valoare totală de 356.000 de lei, adică de circa 75.000 de euro, către 28 de persoane. Întâmplător sau nu, peste o lună și ceva, mai exact pe 19 noiembrie 2019, directoare economică a CJ Giurgiu, Florentina Stănculescu, își căsătorea fiica, și angajată la CJ Giurgiu cu Eduard Ingeaua, fiul unui personaj controversat de la DGASPC Giurgiu.

Tot întâmplător sau nu, majoritatea celor care au beneficiat de sprijine financiare de la CJ Giurgiu prin Hotărârea din 07.10.2019 au fost prezenți la nunta fiicei actualei prefecte Florentina Stănculescu. Mai mult, cei prezenți la nunta fiicei actualului prefect de Giurgiu se regăsesc printre beneficiarii de sprijin financiar acordat cu generozitate de CJ Giurgiu condus la acea vreme de Marian Mina ”Scheletu”.

Elocvent în acest sens este și Hotărârea CJ Giurgiu nr. 19 din 20.03.2020 prin care s-au acordat sprijin financiar în valoare totală de 295.000 de lei la 14 persoane, unii dintre ei se numără și printre beneficiarii Hotărârii din 07.10.2019. Să fie doar o întâmplare?

Curtea de Conturi a României: Aspectele semnalate vor fi verificate de Camera de Conturi Giurgiu

Ca urmare a celor prezentate mai sus, PUTEREA a solicitat președintelului Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, să precizeze dacă cele două hotărâri ale CJ Giurgiu mai sus menționate privind acordarea unor sprijine financiare s-au făcut cu respectarea prevederilor legale în vigoare, ținând cont de faptul că printre beneficiari se află angajați ai CJ Giurgiu și rude ale acestora.

Totodată, am solicitat și ce măsuri va dispune Curtea de Conturi a României vis a vis de cele două hotărâri mai sus menționate. Răspunsul președintelui Mihai Busuioc a fost prompt și nu a lăsat loc la nicio interpretare: ”Aspectele semnalate de dumneavoastră au fost reținute și vor fi verificate de Camera de Conturi Giurgiu cu ocazia misiunii de audit financiar ce se desfășoară la enitatea menționată în perioada 30.05.2022-22.07.2022”.

De asemenea, Curtea de Conturi a României ne-a mai comunicat foarte clar: ”Concluziile rezultate în urma verificărilor efectuate vă vor fi transmise ulterior finalizării misiunii de audit și procedurii de valorificare a constatărilor reținute”. Sperăm că cei de la Camera de Conturi Giurgiu care vor face verificările CJ Giurgiu nu vor aceiași auditori care au acoperit în anii trecuți ingineriile financiare ale tandemului Mina-Stănculescu!?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...