EXCLUSIV. Metodă inedită de sifonat bani publici patentată la Consiliul Județean Giurgiu de Marian Mina ”Scheletu” și actualul prefect, Florentina Stănculescu

Consiliul Județean Giurgiu a fost timp de patru ani feuda lui Marian Mina „Scheletu”, finul baronului Niculae Bădălău, iar toate ingineriile financiare „țesute” de acesta au fost girate și supervizate de către actualul prefect Florentina Stănculescu, dar una dintre ele este unică în România.

Sprijine financiare cu dedicație

Între 2016 și 2020, Consiliul Județean Giurgiu a fost condus de către Marian Mina ”Scheletu”, finul baronului PSD Niculae Bădălău, iar director economic al instituției a fost Florentina Stănculescu, actualul prefect de Giurgiu. Timp de patru ani, cei doi au tăiat și spânzurat în Consiliul Județean Giurgiu, fără ca cineva de la Curtea de Conturi a României sau alte instituții de forță ale statului să-i deranjeze.

Acum, cei doi sunt pe cai mari, adică Mina ”Scheletu” este deputat PSD și președinte interimar al PSD Giurgiu, iar Florentina Stănculescu este prefect de Giurgiu impusă cu sprijinul lui Mina ”Scheletu”. Însă, cât timp cei doi au fost la butoanele Consiliului Județean Giurgiu au patentat o metodă inedită de sifonare a banilor publici către apropiații lor.

Cum? Foarte simplu. Marian Mina ”Scheletu” a inițiat mai multe hotărâri în Consiliul Județean Giurgiu privind acordarea unor sprijine financiare între 5.000 și 50.000 de lei la diverse persoane avizate de către directorul economic Florentina Stănculescu. Surprinzător beneficiarii acestor sprijine financiare au fost o parte dintre angajații… Consiliului Județean Giurgiu.

Sprijin financiar pentru… nuntă

Un caz aparte aparte este Hotărârea CL Giurgiu nr. 130 din data de 07.10.2019 prin care s-a acordat sprijin financiar în valoare totală de 356.000 de lei, adică de circa 75.000 de euro, către 28 de persoane (vezi documentul în facsimil). Întâmplător sau nu, peste o lună și ceva, mai exact pe 19 noiembrie 2019, directoare economică a CJ Giurgiu, Florentina Stănculescu, își căsătorea fiica, și angajată la CJ Giurgiu cu Eduard Ingeaua, fiul unui personaj controversat de la DGASPC Giurgiu.

Tot, întâmplător sau nu, majoritatea celor care au beneficiat de sprijine financiare de la CJ Giurgiu prin Hotărârea din 07.10.2019 au fost prezenți la nunta fiicei actualei prefecte Florentina Stănculescu. Mai mult, cei prezenți la nunta fiicei actualului prefect de Giurgiu se regăsesc printre beneficiarii de sprijine financiare acordate cu generozitate de CJ Giurgiu condus la acea vreme de Marian Mina ”Scheletu”.

Elocvent în acest sens este și Hotărârea CJ Giurgiu nr. 19 din 20.03.2020 prin care s-au acordat sprijine financiare în valoare totală de 295.000 de lei la 14 persoane (vezi documentul în facsimil), unii dintre ei se numără și printre beneficiarii Hotărârii din 07.10.2019. Să fie doar o întâmplare?

Alo, Curtea de Conturi a României, alo ANI!

Dacă, totuși cineva de la Curtea de Conturi a României ar avea curiozitatea să vadă cum și cui s-au acordat aceste sprijine financiare, s-ar face coadă la DNA. Mai mult, beneficiarii acestor ajutoare financiare nu și-a trecut în declarațiile de avere că au beneficiat de sprijin financiar din partea CJ Giurgiu.

Poate totuși Agenția Națională de Integritate (ANI) se va autosesiza și va trimite cazurile către instituțiile de forță ale statului. Acum Marian Mina-”Scheletu” este deputat și președinte interimar al PSD Giurgiu, iar Florentina Stănculescu este prefectul județului Giurgiu. Și tot suprinzător Mina ”Scheletu” îi va boteza copilul fiicei prefectei Stănciulescu.

Adică, o mână spală pe cealaltă și ambele fața celor doi ”S” din Giurgiu: Scheletu-Stănculescu. Adică, serviciu, contra serviciu… că deh se face pe bani publici!

Descarcă Hotărârea Nr. 130 din 2019 aici: hotararea-nr.130-din-25.10.2019

Descarcă Hotărârea nr. 19 din 2020 aici: hotararea-nr.19-din-20.03.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...