Mingea folosită la EURO 2024, FUSSBALLLIEBE, include tehnologie digitală

Publicat: 06 iun. 2024, 12:57, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SPORT , ? cititori
Mingea folosită la EURO 2024, FUSSBALLLIEBE, include tehnologie digitală
Foto: adidas

FUSSBALLLIEBE (în traducere aproximativă „iubire de fotbal”) este numele pe care creatorii de la Adidas l-au dat mingii oficiale a EURO 2024. Pentru prima oară în istorie, o minge de fotbal include și o tehnologie digitală pentru transmisia de date.

FUSSBALLLIEBE va aduce pentru prima dată Tehnologia Mingii Conectate la Campionatul European de Fotbal.

FUSSBALLLIEBE este proiectată special pentru o mai mare precizie în joc. Forma de panou PRECISIONSHELL, alcătuită din 20 de piese și canelurile de debos plasate strategic pe carcasa exterioară a mingii au fost meticulos cercetate și testate atât în ​​laborator, cât și pe teren pentru a controla fluxul de aer peste minge pentru o precizie maximă. Carcasa exterioară este susținută de inovatorul CTR-CORE din interiorul mingii, care este proiectat pentru precizie și consistență, susținând jocul rapid și precis, cu formă și reținere maximă a aerului.

Designul lui FUSSBALLLIEBE reprezintă mișcarea mingii și energia jocului prin forme proeminente ale aripilor negre accentuate cu margini, curbe și puncte colorate. Folosirea culorilor îndrăznețe de roșu, albastru, verde și portocaliu celebrează atât vibrația pe care națiunile concurente o aduc turneului, cât și simplitatea pură a fotbalului care atrage atât de multă dragoste de la fanii din întreaga lume.

Ilustrații ale fiecărui stadion al turneului apar pe minge alături de numele fiecărui oraș gazdă.

Pentru prima dată la Campionatul European de Fotbal, mingea oficială de meci va include tehnologia Adidas Connected Ball – care trimite date precise despre minge arbitrilor VAR în timp real. Combinând datele de poziție a jucătorilor cu inteligența artificială, inovația contribuie la tehnologia semi-automatizată de semnalizare a pozițiilor de offside și va fi cheia pentru a sprijini mai rapid deciziile legate de meci.

Dezvoltată în strânsă colaborare cu Kinexon, tehnologia Adidas Connected Ball îi poate ajuta și pe oficialii VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut pentru rezolvarea incidentelor legate de henț sau de alte incidente.

 

Caracteristicile FUSSBALLLIEBE

 

TEHNOLOGIE ADIDAS CONNECTED BALL – Un sistem de suspensie în centrul mingii găzduiește și stabilizează un senzor de mișcare al unității de măsurare inerțială (IMU) de 500 Hz, oferind o perspectivă fără precedent asupra fiecărui element al mișcării mingii. Senzorul este alimentat de o baterie reîncărcabilă, care poate fi încărcată prin inducție

CTR-CORE – un miez revoluționar în interiorul mingii care este reglat pentru acuratețe și consistență, susținând jocul rapid și precis, cu formă și reținere maximă a aerului. Miezul este alcătuit din două componente, un miez care conține cauciuc natural regenerabil și carcasa realizată dintr-o țesătură PES cu dublu petic, care conferă miezului rezistența și forma.

PRECISIONSHELL – pielea mingii din poliuretan (PU) are texturi micro și macro și o formă de panou din 20 de piese, îmbunătățind aerodinamica

MATERIALE DURABILE PE BAZĂ BIO – Pe lângă utilizarea de poliester reciclat și cerneală pe bază de apă, FUSSBALLLIEBE este fabricat din mai multe substanțe bio decât orice minge Adidas anterioară. Fiecare strat al mingii a fost ajustat pentru a include materiale precum fibre de porumb, trestie de zahăr, fibre de lemn și cauciuc, fără a afecta performanța acestuia.

FUSSBALLLIEBE e de vânzare, pentru 150 Euro

Sam Handy, VP Product and Design al Adidas Football, a declarat:

„Când am proiectat această minge, am fost inspirați de energia și diversitatea turneului și de dragostea pe care Europa o are pentru fotbal. Având în vedere asta, sperăm că FUSSBALLLIEBE va aduce bucurie oriunde este lovită.”

„Aducerea tehnologiei noastre cu minge conectată la UEFA EURO 2024 este un moment decisiv în istoria turneului și un rezultat al angajamentului nostru față de inovația revoluționară, care îmbunătățește experiența pentru oficialii de meci, jucători și suporteri.”

 

Zvonimir Boban, Director Tehnic UEFA, a declarat:

„Campionatul European de Fotbal UEFA este punctul culminant al competiției la echipele naționale din Europa și ne angajăm să ne asigurăm că fiecare aspect, de la locații până la echipament, susține cel mai înalt nivel standardele de calitate și performanță,  Suntem, ca întotdeauna, încrezători că FUSSBALLLIEBE de la Adidas va marca un alt pas în angajamentul nostru comun pentru excelență.”

FUSSBALLLIEBE – mingea oficială de meci a UEFA EURO 2024 – cu tehnologia Adidas Connected Ball, va fi folosită în toate cele 51 de meciuri ale turneului, începând cu primul meci din 14 iunie.

La prețul de 150 EUR, mingea oficială FUSSBALLLIEBE este disponibilă pentru achiziționare de la toate retailurile Adidas și de la retailerii selectați, precum și online, la adidas.com. Modelul comercializat nu va include, însă, și tehnologia Adidas Connected Ball.