Ministerul Afacerilor Externe atenționează: Grevă în transporturile pariziene

Publicat: 18 feb. 2022, 13:30, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Ministerul Afacerilor Externe atenționează: Grevă în transporturile pariziene

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că Regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) a anunţat o grevă pentru ziua de vineri, cu asigurarea unui serviciu minim al circulaţiei trenurilor şi autobuzelor.

Detalii privind circulaţia trenurilor şi autobuzelor se pot obţine accesând pagina oficială a Regiei. De asemenea, în anunţ se menţionează că, pentru cele două linii RATP care deservesc circulaţia trenurilor va fi la un interval de 30 minute.

 Transportul în comun în Paris şi în zona metropolitană din jurul său, inclusiv legăturile dintre aeroporturile internaţionale şi capitala franceză vor fi puternic perturbate. Mass media subliniază că e o zi neagră pentru toţi cei care folosesc transportul în comun în regiunea pariziană. Opt din cele 14 linii de metrou vor fi închise complet, celelalte vor circula mult mai rar; numai cele două linii automatizate, care se deplasează fără conductor, urmând să aibă un program normal.

Greviştii promit să asigure o frecvenţă de un tren din două

De asemenea, trenurile rapide, care leagă cele două aeroporturi internaţionale – Roissy-Charles de Gaulle şi Orly – de Paris au traficul serios perturbat.

Este prevăzut un orar redus, vor începe programul mai târziu decât în mod obişnuit şi îl vor opri la ora 20:00, iar greviştii promit să asigure o frecvenţă de un tren din două, la orele de vârf, şi de unul dintre trei în restul zilei. Reţeaua de tramvaie şi de autobuze va fi, de asemenea, mult redusă, urmând să circule după un program variabil. Sindicatele lucrătorilor din transportul în comun parizian cer majorarea salariilor cu cel puţin 3% anul acesta şi în următorii trei ani, potrivit Radio România Actualități.