Ministerul Afacerilor Externe atenționează: Grevă în transporturile pariziene

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că Regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) a anunţat o grevă pentru ziua de vineri, cu asigurarea unui serviciu minim al circulaţiei trenurilor şi autobuzelor.

Detalii privind circulaţia trenurilor şi autobuzelor se pot obţine accesând pagina oficială a Regiei. De asemenea, în anunţ se menţionează că, pentru cele două linii RATP care deservesc circulaţia trenurilor va fi la un interval de 30 minute.

 Transportul în comun în Paris şi în zona metropolitană din jurul său, inclusiv legăturile dintre aeroporturile internaţionale şi capitala franceză vor fi puternic perturbate. Mass media subliniază că e o zi neagră pentru toţi cei care folosesc transportul în comun în regiunea pariziană. Opt din cele 14 linii de metrou vor fi închise complet, celelalte vor circula mult mai rar; numai cele două linii automatizate, care se deplasează fără conductor, urmând să aibă un program normal.

Greviştii promit să asigure o frecvenţă de un tren din două

De asemenea, trenurile rapide, care leagă cele două aeroporturi internaţionale – Roissy-Charles de Gaulle şi Orly – de Paris au traficul serios perturbat.

Este prevăzut un orar redus, vor începe programul mai târziu decât în mod obişnuit şi îl vor opri la ora 20:00, iar greviştii promit să asigure o frecvenţă de un tren din două, la orele de vârf, şi de unul dintre trei în restul zilei. Reţeaua de tramvaie şi de autobuze va fi, de asemenea, mult redusă, urmând să circule după un program variabil. Sindicatele lucrătorilor din transportul în comun parizian cer majorarea salariilor cu cel puţin 3% anul acesta şi în următorii trei ani, potrivit Radio România Actualități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...