Ministerul Apărării a reacționat după ce Voiculescu a declarat că la Spitalul ROL 2 sunt diferențe de raportare a deceselor COVID

Ministerul Apărării transmite că spitalul militar ROL 2 care funcționează în incinta Institutului „Ana Aslan” a înregistrat 82 de decese pe care le-a raportat atât în plaforma Coronaforms, cât și în platforma Alerte MS, după ce fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat luni că sunt sute de decese care nu sunt raportate corect la Spitalul Colentina și ROL 2. Fostul ministru susține că există o diferență de raportare între platforma Coronaforms și Alerte MS.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, se arată în comunicatul de presă al ministerului Apărării.

Vlad Voiculescu a declarat luni, la Europa FM,că a descoperit că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul „sutelor” de morți. De asemenea, și la Spitalul ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, decât numărul morților din spital, mai susține fostul ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole