Ministerul Dezvoltării a pompat milioane de euro în firmele clanului Bădălău. EXCLUSIV

Cât timp a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, baronul PSD, Niculae Bădălău, a tăiat și spânzurat în județul Giurgiu, dar și în administrația centrală. O dovadă în acest sens sunt și contractele adjudecate de care firmele familiei sale de la Ministerul Dezvoltării.

Paul Stănescu a dat 8.500.000 de euro, Bădălău a încasat doar …vreo 7.600.000 de euro

Firmele familiei baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, acum arestat preventiv, au avut ani de zile ”abonament” la contracte cu primării din județul Giurgiu și nu numai, cu autorități locale din zona de sud a țării, dar și Ministerul Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit informațiilor furnizate de către ministrul Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, în perioada noiembrie 2017-noiembrie 2018, firmele controlate de familia Bădălău- GENERAL BUILDING INTERNAȚIONAL S.R.L., N.B.G. S.R.L., N.B.G. SMART & SPECIAL CONSTRUCTIONS S.R.L., BALLROOM SAGA S.R.L. și SAMBY IMPEX S.R.L., au beneficiat de șase contracte finanțate din fondurile acestui minister prin intermediul PNLD 1 și PNDL 2.

Valoarea totală a celor șase contracte de lucrări de drumuri, înființare rețea de apă, sau modernizare de imobile a fost de 39.082.453 lei, ceea ce a însemnat circa 8.500.000 de euro (vezi documentul în facsimil).

Numai că ministrul Attila Cseke a ținut să precizeze pentru PUTEREA că ”Astfel, cu firmele menționate în adresă (nr. cele patru firme ale familiei Bădălău) au fost încheiate contracte de achiziție publică de către UAT-urile și pentru obiectivele de investiții prezentate în anexă”, iar cu ”Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) și Compania Națională de Investiții (CNI) nu au încheiat niciun contract cu aceste firme”. Însă, trebuie precizat că aceste contracte s-au încredințat firmelor familiei Bădălău în perioada când acesta era președite executiv al PSD, adică mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, iar Ministerul Dezvoltării era condus de baronul PSD, Paul Stănescu.

O mică restanță de doar …900.000 de euro

Cele șase contracte comunicate de MDRLPA au fost derulate în localități giurgiuvene Florești-Stoenești, Bucșani, Comana, Găiseni, Joița și Bolintin Vale-fieful lui Niculae Bădălău. Cel mai mare contract derulat de o firmă a familiei Bădălău a fost cel de modernizare drumuri de interes local din comuna Florești Stoenești, de 9.620.984 de lei.

Dar, din cele șase contracte, în doar două- cel de la Bucșani și Comana, firmele familiei Bădălău n-au încasat toți bani stipulați în contract. Astfel, în conturile firmelor controlate de familia Bădălău au ajuns doar  35.034.036 de lei, ceea ce a însemnat circa 7.600.000 de euro, adică cu vreo 900.000 de euro mai puțin. De ce? Doar autoritățile locale din aceste două comune pot preciza, dar mai rămâne de văzut dacă chiar în realitate lucrările menționate de MDRLPA sunt efectuate conform contractului.

Citește și Bădălău, amenințări în stil mafiot către jurnaliștii PUTEREA (AUDIO EXCLUSIV)

7 COMENTARII

  1. Ce sa inteleg ca Badalau a primit contracte de milioane de euro si a plecat cu ei acasa nefacand nimic. Eu stiu ca atunci and iei un contract de 1 mln Euro, iti raman cca 10%. Daca esti hapsan 15%. Deci afirmatia ca Badalau a primit contracte cu statul de milioane de euro si ia luat pe toti si nu a facut nimic este total eronata. Nu tin cu Badalau dar as vrea sa fie judecat pe ce a facut sau nu a facut nu pe emotii.

  2. Cară omul ca inecatul moare si să-l ia dracu de inecat un prost un nesatul a furat si a mincat oamenilor bani (ii doresc o cocina de porci la colibasi sau poarta alba (rusine să-ți fie badalau pampalau?

  3. Curtea de Conturi l-a protejat in tot acest timp?
    Auditorii au salarii mari și pensii speciale doar că sa ii apere pe cei care fura cu nesimțire banii publici? Ne opresc aproape jumătate din salariu că să aibă ei ce fura!!! Își bat joc de noi de atâția ani! Sa va fie rușine, nemernicilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...