Proiect. Doar doi elevi în plus în clasă peste numărul maxim

Ministerul Educației a pus joi, 14 septembrie, spre consultare publică, un proiect de metodologie ce privește depășirea efectivelor de clase la antepreșcolari, școlari sau elevi din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Confruntat în anumite situații cu mai mulți elevi la clasă decât prevede legea, Ministerul Educației încearcă să reglementeze acum situația, propunând ca soluție un proiect de metodologie suplimentar. Prin acesta, se reglementează la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat organizarea şi funcţionarea formaţiunilor de studiu cu mai mult de 2 beneficiari peste efectivul maxim prevăzut la art. 23 alin. (1) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023.


Proiectul prevede că Ministerul Educaţiei poate aproba funcţionarea formaţiunilor de studiu cu efective mai mari faţă de cele aprobate de către ISJ/ISMB, astfel: a) pentru educaţia timpurie, nivel antepreşcolar: grupa mică, mai mult de 11; grupa mijlocie, mai mult de 17; grupa mare, mai mult de 22; b) pentru educaţia timpurie, nivel preşcolar, mai mult de 22; c) pentru învăţământul primar, mai mult de 24; d) pentru învăţământul gimnazial, mai mult de 28; e) pentru învăţământul sportiv şi de artă, mai mult de 26; f) pentru învăţământul liceal, inclusiv dual, mai mult de 28; g) pentru învăţământul postliceal, mai mult de 30.

În proiect se mai menționează că: „Direcţia de resort din cadrul Ministerul Educației analizează solicitările de suplimentare, comparativ cu datele înregistrate în SIIIR şi comunică ISJ/ISMB aprobarea/respingerea solicitării, cu avizul secretarului de stat care are în coordonare învăţământul preuniversitar”.

1 COMENTARIU

  1. O tampenie sa maresti efectivele la clase. Carte adevarata si educatir buna se face cu un numar mai redus de copii si adolescenti. Se pot cunoaste ce stiu cat stiu si ce pot, mai bine de catre educatori, invatatori si profesori. Scoala cu turma nu are rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole