Ministerul Familiei se plimbă cu Firea prin București

După nouă luni de la înființare, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse condus de Gabriela Firea nu are încă un sediu cât de cât reprezentativ și, ca atare, se poate spune că se plimbă ca țiganul cu cortul prin București.

”Familia” Gabrielei Firea din casa de pe strada Romulus

Prin Hotărârea nr. 22 din 5 ianuarie 2022,s-a înființat și organizat Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) are sediul în municipiul București, Calea Victoriei nr. 3, sectorul 1. Numai că după vreo șase luni de înființare, MFTES dădea anunț că își caută sediu, iar în urmă cu vreo două săptămâni postează pe site-ul instituției adresa noului sediu.

Potrivit răspunsului transmis către PUTEREA de Gabriela Firea, este vorba despre o locația pusă la de Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS) de pe strada Romulus nr.6 din Sectorul 2.

Noul sediu al ministerului condus de Gabriela Firea este de fapt casă cu o suprafață utilă de 477,94 mp și o curte de 545 mp, dar, care ”nu dispune de locuri de parcare”. Chiria lunară pentru acest sediu închiriat, atenție, ”până la finalul anului 2022”, este de 14.536,22 de lei.

Noua ocupație a Ministerului Familiei: Plimbatul documentelor prin București

Dar, ministrul Gabriela Firea nu stă în această locație de pe strada Romulus, nr.6, ci continuă să-și desfășoare activitatea în cele două camere din Palatul Victoria. În noul sediu din Sectorul 2 s-au mutat o parte din angajații ministerului, iar cei care au provenit din fostul minister al Tineretului și Sportului au rămas în sediul din Vasile Conta.

Astfel, zilnic sau de câte ori este nevoie, documentele ministerului sunt plimbate pe traseul Vasile Conta-Romulus-Palatul Victoria. Dar, potrivit răspunsului primit de către PUTEREA de la Gabriela Firea, mai exact de la nașa sa Alina Tarcevschi, plimbatul documentelor pe acest traseu va fi posibil doar ”până la finalul anului 2022”. Oare de anul viitor unde se va muta acest minister fantomă condus de Gabriela Firea? Se va desființa?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...