Ministerul Mediului anunță prezența prafului saharian în România (VIDEO)

Ministerul Mediului a anunțat, prin intermediul unui mesaj transmis în baza informațiilor furnizate de ANM, că în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană.

Fenomenul se desfășoară îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, potrivit anunțului.

Oficialii Ministerului au menționat pe Facebook și faptul că „în această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”.

Cu privire la momentul în care ar putea fi observate depuneri de praf saharian în România, ca urmare a apariției acestui fenomen, Ministerul Mediului a transmis că aceste depuneri vor putea fi observate în intervalele cu ploaie, nu numai în noaptea de duminică spre luni, ci și la începutul acestei săptămâni”.

În alte state europene, efectele trecerii acestui val de praf saharian au fost vizibile, iar imaginile sunt concludente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole