Noul Consiliu de Administrație al CNAIR

UPDATE: Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat noua componență a Consiliului de Administrație al CNAIR.

Aceștia sunt:

  • Mihalache Costin
  • Pistol Cristian-Ovidiu-Cătălin
  • Damian Ion
  • Buzașu Septimiu
  • Bîrchi Ileana-Mirela
  • Marcu Mirel-Alexandru

Mike Eduard este reprezentantul Ministerului Finanțelor, în funcția de membru provizoriu al Consiliului de Administrație pentru patru luni (cu posibilitatea prelungirii pentru alte șase luni, dacă există motive temeinice)

Perioada mandatelor de membru al Consiliului de Administrație al CNAIR este de 4 ani începând din data de 14.02.2023 până în data de 13.02.2027.

Costin Mihalache este din data 14 februarie noul șef al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acesta a fost șeful Cancelariei primului ministru în vremea Vioricăi Dăncilă, a fost consilier al premierului Victor Ponta, a fost director general la CFR SA şi a fost diplomat pe relaţia cu China. Mihalache a absolvit Academia de Poliție și a urmat cursurile Colegiui Național de Apărare.

Conform G4Media, Mihalache a lucrat în anii 90 la Întreprinderea de Comerț Exterior, la Ministerul Apărării Naționale (consilier relații externe și protocol), la Ministerul de Externe (prim-colaborator al ambasadorului și consul la Beijing). Din 2009 până în 2010 a fost consilier la o firmă de producție și distribuție de produse alimentare din Alexandria, Teleorman, apoi director general al companiei Plastidrum. A fost membru în consiliul de conducere al Casei româno-chineze și consilier pentru relația cu China la Uniunea generală a industriașilor.

A mai fost șef la CA CNAIR în 2013. În 2014 a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, coordonat împuternicit pentru Transelectrica și Transgaz.

În CA face parte și actualul director al Companiei de Autostrăzi, Cristian Pistol. Acesta este membru PNL, a fost consilier al premierului Florin Cîțu și este apropiat de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu

Un alt membru CA CNAIR este Ion Damian, un comisar-șef de poliție din Timiș, fost șef în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, adus anul trecut în Ministerul Transporturilor de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Următorul membru al CA este Septimiu Buzașu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, inginer căi ferate drumuri și poduri (CFDP).

Ultimii doi de pe lista membrilor CA sunt avocata Ileana-Mirela Bîrchi și Marcu Mirel-Alexandru, director producție Nuclearelectrica.

Indemnizația brută lunară a administratorilor CNAIR este de 13.215 lei.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor susțin că „selecția membrilor din CA al CNAIR a fost făcută de o firmă privată, specializată în domeniu, pentru a asigura imaparțialitatea alegerii noilor membri și pentru a garanta o echipă profesionistă, conectată la realitățile infrastructurii rutiere din România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...