Ministru german: UE are mai mult de suferit decât Rusia, din cauza întreruperii livrării gazelor

Uniunea Europeană are mai mult de suferit decât Rusia, din cauza sancţiunilor impuse Moscovei, susține ministrul german al finanţelor, Christian Lindner, care afirmă că Germania nu se poate lipsi ”pe termen scurt” de livrările de gaze ruseşti, relatează AFP.

”Trebuie să avem în vedere sancţiuni dure, dar pe termen scurt livrările de gaze ruseşti nu sunt substituibile”, iar întreruperea lor ”ne va dăuna mai mult nouă decât Rusiei”, a declarat ministrul german înaintea unei reuniuni cu omologii săi din statele UE, la Luxemburg.

La rândul lui, ministrul austriac al finanţelor, Magnus Brunner, a precizat că ”Austria nu este favorabilă sancţiunilor asupra gazului”. ”Suntem foarte dependenţi de gazul rusesc în Austria. Sancţiunile nu trebuie să ne afecteze mai mult pe noi decât pe Rusia”, a spus oficialul austriac.

Mai multe țări UE, dar şi statele baltice au solicitat un embargou asupra importurilor ruseşti de gaze naturale pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei şi acuzaţiile privind crime comise în rândul civililor în oraşul Bucea.

Pe de altă parte, Rusia le-a cerut statelor UE să plătească în ruble gazele livrate, începând cu 1 aprilie, ceea ce acestea au refuzat. La acest moment, livrările continuă, pentru că primele plăţi pentru volumele de gaze livrate după 1 aprilie sunt scadente în a doua jumătate a lunii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...