Ministrul Agriculturii intervine în scandalul eliminării magiunului de Topoloveni din Metro

Publicat: 16 mai 2024, 16:09, de Cezar Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Ministrul Agriculturii intervine în scandalul eliminării magiunului de Topoloveni din Metro
Ministrul Agriculturii intervine în scandalul eliminării magiunului de Topoloveni din Metro

Un nou scandal în care este implicat un mare retailer din România privind produsele românești! După cazul înghețatei firmei din Teleorman care a fost scoasă de la raft de Carrefour, a venit rândul Metro să acționeze similar cu un alt produs faimos românesc: magiunul de Topoloveni. La finalul ședinței de guvern de joi, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a adus lămuriri cu privire la aceste două scandaluri.

Barbu a precizat că îi sunt cunoscute cele două subiecte și că este în discuții cu Metro, urmând să aibă o întâlnire săptămâna viitoare cu toate magazinele de retail pe aceste aspecte

”Ştiu amândouă subiectele. Am discutat cu domnul Bădescu de la AMRCR. Magiunul de Topoloveni, bineînţeles, a fost băgat în plafonarea adaosului comercial şi doamna (n.r. proprietara firmei care produce magiunul) chiar mi-a mulţumit pentru acest aspect, pentru că magiunul de Topoloveni pleca cu 9 lei de la procesator şi ajungea pe magazinul de retail cu 30 de lei.”, a declarat Florin Barbu.

Citește și: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: România asigură o cincime din consumul de carne de oaie al UE

”Prin plafonarea adaosului comercial, magiunul de Topoloveni a devenit un produs agreat de români şi din punct de vedere al calităţii, cât şi din punct de vedere al achiziţionării, pentru că are un preţ corect acum la raft”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Florin Barbu s-a declarat încrezător că în urma discuțiilor pe care le va purta săptămâna viitoare cu retailerii pe marginea acestor subiecte, lucrurile se vor rezolva.

”Dacă ne referim la Metro, sunt în discuţii cu retailerul. Este un aspect de acum un an de zile. Este într-un proces de litigiu Topoloveni cu retailerul Metro, dar aceste aspecte o să le discut în continuare, pentru că şi săptămâna viitoare, miercuri, o să am o întâlnire cu magazinele de retail pe aceste aspecte şi sunt sigur că le vom rezolva. Dar nu putem spune că în magazinele din România magiunul de Topoloveni nu există; este în peste patru retaileri din România magiunul de Topoloveni”, a spus acesta.