Ministrul Agriculturii Florin Barbu la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, a participat în data de 20 noiembrie 2023, la Consiliul Agricultură și Pescuit de la Bruxelles, cu teme importante pe ordinea de zi.

Astfel, s-au regăsit subiecte majore pentru sectorul agricol al țării noastre cum ar fi posibilitățile de pescuit pentru 2024, concluzii privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE până în 2040, dar și situația actuală a propunerii de regulament privind noile tehnici genomice (NGT), silvicultura.

Consiliul a inclus și un schimb de opinii pe baza prezentării de către Comisie a propunerilor sale privind stabilirea posibilităților de pescuit în Oceanul Atlantic și în Marea Nordului, precum și în Marea Mediterană și în Marea Neagră. În cadrul unei sesiuni publice, miniștrii agriculturii au avut în vedere aprobarea unor concluzii privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE.

De saemenea, președinția spaniolă a furnizat informații cu privire la stadiul lucrărilor în desfășurare referitoare la propunerea de regulament privind plantele obținute prin anumite tehnici genomice noi și produsele destinate alimentației umane sau animale. La acest punct, era așteptat ca delegația croată să transmită, de asemenea, informații pe această temă.

În cursul unei sesiuni publice, Comisia a avut pe ordinea de zi informarea miniștrilor cu privire la punerea în aplicare a Strategiei UE pentru păduri pentru 2030, delegația austriacă va transmite informații referitoare la grupul „Pentru pădure”, iar delegația germană comunicarea oficialilor europeni a măsurilor de sprijin pentru țările partenere în ceea ce privește defrișările.

În plus, tot în sesiune publică, delegația italiană trebuia să transmită Consiliului informații cu privire la rolul fermierilor în asigurarea durabilității zonelor rurale, iar delegația franceză o informare cu privire la o aplicare parțială a GAEC 8 pentru 2024.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole