Ministrul Apărării – întâlnire cu ambasadoarea SUA la NATO; discuţii despre evoluţiile de securitate din regiune

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, luni, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, discuţiile vizând evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre şi războiul din Ucraina, precum şi deciziile aliate majore.

Potrivit unui comunicat al MApN, Dîncu şi Smith au vorbit despre anunţul preşedintelui SUA, Joe Biden, de la Summitul NATO de la Madrid, care vizează în mod direct şi România, referitor la întărirea prezenţei forţelor americane, precum şi despre cooperarea bilaterală în domeniul Apărării.
Vasile Dîncu a apreciat angajamentul „îndelungat” şi „solid” al SUA în vederea asigurării securităţii în zona Mării Negre, în special în această perioadă „complicată”, punctând, în acest context, prezenţa consolidată a militarilor americani în România, se precizează în comunicat.

El a reiterat importanţa anunţului preşedintelui american privind dislocarea suplimentară de efective militare americane în România la nivelul unei brigăzi de luptă, ca parte a unui efort mai amplu privind prezenţa SUA în Europa, menţionând efortul şi contribuţia de până acum în sprijinul securităţii României şi a posturii colective la Marea Neagră.

Discuţiile au vizat şi adoptarea noului Concept Strategic al Alianţei Nord-Atlantice în care sunt menţionate importanţa regiunii Mării Negre, precum şi sprijinul pentru partenerii estici, Ucraina, Georgia şi Republica Moldova.

Cei doi oficiali au apreciat că este nevoie de continuarea eforturilor de sprijinire a Ucrainei, atât în ceea ce priveşte asistenţa acordată în funcţie de evoluţiile situaţiei de securitate, cât şi ajutorul pentru refugiaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...