Ministrul Apărării: Membrii Corpului medical militar au dat dovadă de altruism, devotament, de spirit de sacrificiu şi profesionalism

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că membrii Corpului medical militar au dat dovadă de ”altruism, devotament, de spirit de sacrificiu şi profesionalism”, fie că a fost vorba de războaiele balcanice sau de cele două Războaie Mondiale, fie de pandemia de COVID-19.


“Fie că vorbim de perioada războaielor balcanice sau de cele două Războaie Mondiale, în misiunile pe care le executaţi şi acum în teatrele de operaţii după 1990, membrii Corpului medical militar au dat dovadă de altruism, devotament, de spirit de sacrificiu şi profesionalism, purtând bătălii decisive în fiecare zi pentru salvarea fiecărei vieţi, pentru protejarea vieţii, onorându-şi prin aceasta jurământul de credinţă, atât faţă de patrie şi poporul nostru, cât şi cel profesional faţă de Hipocrate”, a declarat Vasile Dîncu, vineri, la ceremonia depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Sanitari din Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Corpului ofiţerilor sanitari ai Armatei.

El a subliniat că sistemul medical sanitar a fost “în linia întâi” de la debutul pandemiei cu COVID-19.

“De la debutul acestei pandemii, sistemul medical sanitar a fost în linia întâi a frontului deschis cu această ocazie. Toate cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naţionale s-au implicat activ în sprijinirea măsurile pe care le-am luat la nivel naţional în mod direct prin asigurarea de paturi şi tratarea de COVID-19, prin asigurarea personalului şi resurselor necesare funcţionării celor trei spitale mobile operaţionale la Otopeni, Constanţa şi Timişoara, prin detaşarea temporară a unor cadre medicale şi profesionişti la conducerea unor spitale civile, care erau în dificultate de funcţionare”, a arătat ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a anunţat şi o serie de investiţii în infrastructura militară.

“Pentru dezvoltarea infrastructurii militare, în anul 2022, derulăm 44 de proiecte de investiţii aprobate prin Programul de Investiţii Publice al Ministerului Apărării Naţionale, cu o valoare totală de credite bugetare de 175 de milioane de lei, respectiv credite de angajament în valoare de 462 de milioane de lei. Tot la capitolul investiţii, reamintesc programele de proiectare şi execuţie a patru proiecte de infrastructură: pavilioane noi la Craiova, Piteşti, Sibiu şi Braşov (…). De asemenea, prin programul naţional de rezilienţă se va asigura decontarea cheltuielilor generate de construcţia celor patru pavilioane noi aprobate, în valoare de 388 de milioane de lei “, a menţionat ministrul.

În ceea ce priveşte finanţarea proiectelor din fonduri europene, Vasile Dîncu a spus că au fost implementate trei proiecte pentru decontarea cheltuielilor din timpul pandemiei de COVID-19, în valoare de 45 de milioane de lei

3 COMENTARII

 1. Rostislav Ișcenko: „Ucraina ca stat trebuie lichidată”
  “Ucraina ca stat trebuie lichidată, și nu doar noi ne interesează acest lucru, ci și polonezii, ungurii, românii…
  Suntem într-o situație în care nu știm cu cine ne vom lupta mâine. Prin urmare, să argumentăm unde vom ajunge în Ucraina, ce vom anexa… Numai Domnul Dumnezeu poate ști asta, pentru că este atotputernic și, prin urmare, știe cum se va termina această ciocnire. Dar astăzi știe, dar mâine se poate răzgândi.
  Prin urmare, în ce moment va trebui să ne oprim, nu știm. Și resursele noastre nu sunt nesfârșite și nu ne cunoaștem pierderile reale – ceea ce este de înțeles, deoarece acesta este un secret militar”.

 2. Nikolai Starikov: Nu-i asupriți pe ruși – și toată lumea va fi bine
  Este timpul ca Rusia să folosească experiența bogată a Statelor Unite în slăbirea țărilor inamice.
  Dar acum societatea rusă este concentrată pe o operațiune militară specială, iar aceasta este cea mai importantă etapă – dar trebuie să înțelegem că acesta este doar un episod din lupta pentru apărarea intereselor Rusiei. Când CBO se încheie, problema strategiei va deveni și mai relevantă.
  Cum ar putea arăta o hartă politică ideală a lumii – din punctul de vedere al Rusiei, desigur?
  – Președintele nostru Vladimir Putin a spus odată că Rusia nu are granițe și sunt complet de acord cu el. Și mai ales nu are granițe în situația în care părți uriașe din poporul nostru și teritoriile noastre istorice sunt separate de Rusia Mare. Aceasta este o nedreptate istorică necondiționată, care, într-o măsură sau alta, trebuie corectată. Dar Rusia a fost întotdeauna pregătită pentru coexistența pașnică cu alte sisteme.

 3. Vineri, 19 august 2022, ora 14:22

  Presa rusă relatează astăzi că aproape 700 de antreprenori din Brigada 64 Separată de Garzi cu Motore de Pușcă încearcă intenționat să fie concediați pentru a părăsi Ucraina.
  Această brigadă este căutată și de autoritățile ucrainene pentru crime de război comise împotriva civililor ucraineni în regiunea Kiev.
  Militarii ruși din brigadă sunt citați spunând că comandanții lor refuză să le permită să se retragă – chiar și celor ale căror contracte au expirat în urmă cu trei luni.

  Un soldat intervievat s-a plâns că este imposibil să părăsești Ucraina. “Este ireal. Peste tot sunt puncte de control.

  Se pare că comandamentul rus încearcă să-i atragă pe soldați să rămână în Ucraina cu oferte de creștere a salariului de la 90.000 de ruble pe lună la 120.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...