Ministrul Apărării Naționale: „Românii sunt mai amenințați de facturi decât de situația din Ucraina”

Românii sunt afectați în prezent mai mult de facturi, decât de situația internațională de la granița Ucrainei, susține ministrul Apărării, Vasile Dîncu. El afirmă că membrii CSAT vor analiza impactul unui posibil conflict în flancul Estic al NATO.

Nu este simplu să evaluezi. Fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate. Pentru populație, însă, cea mai mare amenințare, cred eu, sunt facturile la energie”, spune ministrul Apărării, Vasile Dâncu, întrebare care crede că este cea mai mare amenințare pentru români – pandemia, războiul sau facturile la energie.

Vasile Dîncu afirmă că populația este afectată în acest moment mai mult de facturi, decât de situația internațională.

El a fost întrebat și de ședința CSAT.

Discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, impactul cu privire la reziliența generală a societății noastre, impactul asupra opiniei publice și vom propune un set de măsuri, pentru că în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei, chiar și asupra întregii Europei”, a explicat Dîncu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Aceasta are loc miercuri, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Ședința a fost convocată pentru evaluarea situației de securitate în zona extinsă a Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole