Ministrul Apărării: Rusia nu a răspuns până acum propunerii de a vizita scutul de la Deveselu/ Mă îndoiesc că Rusia va accepta reciprocitatea

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la emisiunea ”Insider Politic”, de la Prima TV, că Rusia nu a răspuns până în acest moment invitaţiei de a vedea scutul de la Deveselu şi susţine că se îndoieşte că Rusia va accepta reciprocitatea la aceste lucruri.

Vasile Dîncu a fost întrebat  cum crede că va reacţiona Rusia la invitaţia SUA de a vizita baza de la Deveselu pentru a se convinge că este un scut defensiv şi nu ofensiv.

“Rusia este întotdeauna surprinzătoare în reacţii. Ceea ce au propus americanii şi aici aş vrea să spun acest lucru pentru că mi s-a părut că în opinia publică într-adevăr oamenii nu cunosc detaliile. SUA şi NATO nu au răspuns la cererile Rusiei, care erau cunoscute şi inacceptabile şi a venit cu altă propunere. Au trimis o scrisoare, nişte propuneri, printre care şi acest schimb, care exista înainte atunci când nu se retrăsese Rusia, de exemplu, din comunităţile comune cu NATO,  acela al transparenţei şi sigur că asta o propunere pe care SUA a făcut-o. Federaţia Rusă nu a răspuns până în acest moment acestei propuneri”, a declarat Vasile Dîncu.

El nu crede că Rusia va accepta să îşi arate şi capacităţile pe care le are în anumite baze.

“Baza de la Deveselu, scutul defensiv, este legat de câteva reglementări bilaterale, deci nu este numai NATO, o bază avansată NATO, ci este legat şi de câteva reglementări bilaterale, aşa încât noi trebuie, prin lege, să ne consultăm cu partenerul nostru american aici. Vom da un răspuns în momentul când ne vom consulta, când vom şti de fapt, dacă Rusia acceptă sau nu. (…) Mă îndoiesc că Rusia va accepta reciprocitatea la aceste lucruri pentru că ar trebui să îşi arate şi capacităţile pe care le au în anumite baze şi atunci nu cred că va fi foarte previzibil ca să accepte. Dar dacă vor accepta, probabil că vom găsi o soluţie”, a afirmat Vasile Dîncu.

1 COMENTARIU

  1. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu este absent de la informația zilei. Deci, iată o întrebare tov.Vasile Dîncu – De unde vom ști când vor începe ostilitățile?

    Probabil că vor exista semne clare ale unui atac dar prin puterea de cunoastere, primele alarme vor veni chiar de la armata ucraineană, dar sateliții occidentali și aeronavele de colectare a informațiilor ar putea identifica bine pregătirile pentru o ofensivă iminentă?

    Tov. Vasile Dîncu munca dvs este de neobservat, absența dvs de la adevăr si informație chiar nu este bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...