Ministrul Bogdan Aurescu va face o vizită oficială în Italia

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua, miercuri, o vizită oficială în Republica Italiană la invitaţia omologului său, Luigi Di Maio.

Șeful diplomaţiei române va avea o rundă de consultări cu Di Maio şi o întrevedere cu preşedintele Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati, anunță Agerpres.

Ministrul Aurescu va aborda cu omologul său „modalităţile concrete de consolidare a cooperării dintre România şi Italia, în plan politic, economic şi sectorial şi va accentua importanţa pe care comunitatea românilor din Italia o are în ansamblul relaţiei bilaterale”, precizează sursa citată.

De asemenea, consultările dintre miniştrii Aurescu şi Di Maio vor viza priorităţile agendei europene, cu accent pe cooperarea la nivel UE în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi creşterea rezilienţei Uniunii, viitoarele dezbateri din cadrul Conferinţei privind viitorul Europei, implementarea măsurilor vizând redresarea economică, politica de extindere a Uniunii, precum şi revitalizarea Parteneriatului Estic.

La încheierea consultărilor bilaterale, şefii celor două diplomaţii vor susţine declaraţii comune de presă

Programul vizitei ministrului Bogdan Aurescu include şi o discuţie în format videoconferinţă cu şefii oficiilor consulare ale României în Italia, în cadrul căreia vor fi abordate priorităţile MAE în ceea ce priveşte reforma serviciilor consulare, precum şi teme de actualitate ce ţin de specificul comunităţii româneşti din Italia.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe va participa la o ceremonie de decorare a unor persoane care au efectuat acţiuni caritabile în sprijinul comunităţii româneşti pe perioada crizei pandemice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...