Ministrul Câciu ne spune cât costă roșiile românești și verdețurile de primăvară la Piața Obor

Publicat: 13 apr. 2024, 19:43, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Ministrul Câciu ne spune cât costă roșiile românești și verdețurile de primăvară la Piața Obor

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a arătat, sâmbătă, cât costă legumele în Piața Obor din București și a comparat prețurile cu cele din ultimii ani.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a făcut o vizită la Piața Obor, unde a analizat prețurile legumelor și a comparat aceste prețuri cu cele din ultimii ani, exprimându-și observațiile pe pagina sa de Facebook.

„Prețuri astăzi, Piața Obor. Aș întreba (nu că nu aș cunoaște răspunsul dar mă gândesc că unii dintre cei cărora mă adresez ar putea ieși din ipocrizia apocalipsei) cât era prețul în 2020, în 2021, în 2022 sau în 2023”, a menționat ministrul Câciu în postarea sa, însoțind mesajul cu fotografii ale prețurilor la tarabele de legume.

Potrivit observațiilor sale, prețurile s-au stabilizat la niveluri accesibile, în comparație cu anii precedenți. „Vă ajut cu 2021, ceapa era 2 lei in aprilie, roșiile 30 de lei. Astăzi, la Piața Obor, roșiile românești se găsesc cu 25 de lei kilogramul (nu 60 de lei). Asta nu înseamnă că nu trebuie crescute în continuare veniturile romanilor. Înseamnă că prețurile s-au stabilizat la multe dintre produsele de bază.”, a explicat ministrul.

Ministrul, contrat de urmăritorii paginii

Postarea a strâns mai multe comentarii de la urmăritorii paginii.

Ar fi bine dacă s-ar putea trăi doar cu ceapă, fie ea 1,5 lei sau 2 lei. O familie cu copii are nevoie de produse care nu se găsesc doar în Piața Obor și care s-au scumpit cu 30-50%”, este un comentariu la postarea ministrului.

Vin sărbătorile de Pasti… carnea de miel in magazine 55-70 lei/kg (cu os)”, a spus altcineva. 

”Vă invit sa vizitati și alte piețe: de ex.: Piata Norilor (S4)… veți fi surprins să vedeti ce preturi sunt… mai mari ca la supermarket… atât la legume, cât si la carne…”

”Numa asta vezi mă? Dar carnea care aproape s-a dublat? Dar laptele care e dublu de la 5 la 10 lei ? Dar untul că e și 16-18 lei de la 6 lei? Dar gazele, lumina? Apa menajera care s-a făcut cât China? Dar sucurile și apele minerale la care le-ai mai băgat tu și taxa de smecher și a ajuns o cola 12 lei când pe timpul lui Dragnea luai 2 cu 7 lei? Dar benzina, motorina? Mama voastră de hoți nenorociți, astea nu le vedeți? Când pe timpul lui Dragnea te duceai în market cu 200-300 de lei și ieșeai cu căruciorul plin și acum cu 200-300 lei le pui într-o sacoșă tu vii acum și spui la pwlime că pe vremea găștii voastre o duc bine????”, i-au reproșat ministrului oamenii .