Ministrul Cătălin Drulă, primul pas pentru debarcarea lui Dan Costescu de la CFR Călători

Publicat: 15 apr. 2021, 10:33, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Ministrul Cătălin Drulă, primul pas pentru debarcarea lui Dan Costescu de la CFR Călători

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, n-a uitat că în ianuarie 2021 a prelungit mandatul lui Dan Marian Costescu la șefia CFR Călători doar după intervenția lui Dacian Cioloș, fapt pentru care deja în această săptămână Costescu a luat cartonașul galben de la Drulă.

Cei șase membrii ai Consiliului de Administrației de la CFR Călători, ceea ce este cam ilegal pentru că numărul lor trebuie să fie impar- Răzvan Dobre, Cristian Popovici, Cristina Militaru, Valentin Balcu, Cătălin Condrache și Marius Perșinaru, au respins bugetul CFR Călători pe 2021, așa cum fusese el întocmit de directorul general Dan Costescu.

În proiectul de buget se stipula o pierdere de 583 milioane de lei, față de 584,101 milioane de lei, cât indica execuția preliminată a bugetului pe 2020.

Motivul respingerii invocat de bordul administrativ, la indicațiile ministrului Cătălin Drulă, este  unul clasic: bugetul trebuie refăcut cu respectarea legii și însoțit de adoptarea unui plan de măsuri pentru eficientizarea societății.

Practic, prin respingerea bugetului, Cătălin Drulă a dat semnalul că luna viitoare nu o să-i mai prelungească mandatul lui Dan Costescu. Ca atare, acesta ar trebui să plece de la CFR Călători, mai ales că deja ministrul Transporturilor are un înlocuitor pentru Costescu.