Ministrul Cercetării, Florin Roman, a demisionat

Ministrul Cercetării, liberalul Florin Roman, a demisionat miercuri din funcție, conform unei informări transmise de Guvernul României.

„Domnul ministru Florin Roman a demisionat astăzi”, a transmis Guvernul României.

Ministrul Cercetării și Inovării, Florin Roman, și-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaților faptul că este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susține că s-a căutat în arhive și nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a spus pentru Libertatea rectorul Universității Babeș Balyai, Daniel David.

Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost acuzat de plagiat. Demnitarul a susținut că acuzaţia este nefondată.

Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a spus, zilele trecute, Florin Roman.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a oferit și detalii despre lucrarea incriminată.

Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a precizat Florin Roman.

Reacția lui Roman

Florin Roman a făcut anunțul privind demisia pe Facebook. Liberalul a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Dacian Cioloș pentru acuzațiile făcute în acest caz.

Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau că acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără că o instanța sau comisie să dea un verdict”, a spus Florin Roman.

Fostul ministru sugerează că în spatele scandalului sunt interese financiare.

În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu”, a precizat Florin Roman.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...