Ministrul Culturii, poziție în scandalul Eurovision: „Este absolut necesară o resetare completă a concursului, s-a politizat prea mult”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, susține că trebuie „o resetare completă” a modului cum este organizat Eurovision și consideră că implicarea unor decidenți în favoarea Ucrainei i-a făcut acesteia mai mult rău decât bine.

Romașcanu recunoaște că Ministerul Culturii nu are niciun fel de implicare în scandalul Eurovision, dar și-a exprimat poziția „ca orice român, cetățean al unei țări care merită respectul celorlalte state ale Uniunii Europene”:

„Mă simt extrem de mâhnit și dator în același timp să spun câteva lucruri:

Mai mult ca oricând, cred că este absolut necesară o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, unele care sa pună publicul pe primul loc, iar votul oamenilor să conteze cu adevărat! Împărțirea politică a voturilor – pe care o vedem de ani de zile – nu are nicio legătură cu menirea pe care acest concurs ar trebui să o aibă. Deja se politizează mult prea mult un fenomen care a debutat ca fiind unul cultural, cu scopul de a uni si de a consolida relațiile dintre țările Europei și nu de a le dezbina!

Cel mai trist este că excesul de zel al unor decidenți a făcut, de fapt, rău Ucrainei care trebuia să câștige, sau să piardă, exclusiv prin merite artistice”, a transmis Romașcanu.

Conform acestuia, votul politic, pe simpatii sau vecinătăți, nu are legătură cu muzica. Mai mult, într-un Eurovision reformat, România și Moldova ar trebui să poată propune o singură piesă în competiție.

În plus, ministrul a anunțat că așteaptă rezultatele unei anchete. „Tot ce îmi doresc este că TVR să nu fie implicată”, a consluzionat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole