Ministrul de Finanțe german amenință Rusia cu un răspuns dur în cazul unei agresiuni împotriva Ucrainei

Publicat: 06 feb. 2022, 14:45, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Ministrul de Finanțe german amenință Rusia cu un răspuns dur în cazul unei agresiuni împotriva Ucrainei

Ministrul finanţelor din Germania, liberalul Christian Lindner, a avertizat duminica aceasta că o agresiune a Rusiei asupra Ucrainei ar atrage după sine sancţiuni dure, al căror conţinut a refuzat să-l precizeze pentru a evita, potrivit lui, ca Moscova să se pregătească „din punct de vedere tactic”, transmite EFE.

„O încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei va primi răspuns din partea Uniunii Europene, din partea alianţei noastre defensive, NATO, şi din partea noastră, cu o hotărâre virulentă”, a declarat Lindner într-un interviu cu postul privat NTV.

El şi-a justificat refuzul de a da detalii cu privire la natura unor noi sancţiuni prin aceea că, în caz de escaladare a tensiunilor, măsurile trebuie să-l ia prin surprindere pe oponent.

„Unde anume vom ţinti, în privinţa guvernului rus şi a celor care îl susţin, este un aspect care nu trebuie să fie dezbătut public”, a insistat el, şi a afirmat că Kremlinul nu ar trebui să facă greşeala să creadă că acest lucru înseamnă că în Occident nu există unitate sau să perceapă această atitudine drept o dovadă de slăbiciune.

La criticile aduse guvernului german pentru faptul că a livrat Ucrainei căşti în loc de armament defensiv, aşa cum solicitase Kievul, şi a blocat trimiterea unor obuziere de către Ucraina, Lindner a replicat că este vorba despre teme „simbolice”, care nu reflectă „situaţia reală”.

„Din punct de vedere financiar, Germania este cel mai mare sprijin al Ucrainei”, a evidenţiat ministrul Lindner şi a subliniat că ţara sa susţine „un comportament consensual” în interiorul Uniunii Europene şi al NATO şi că va respecta tot ceea ce se va decide în acest sens la nivelul celor două organizaţii.