Ministrul de interne francez: atacul de la Paris, „în mod clar un act de terorism islamist”

Publicat: 26 sept. 2020, 08:49, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul de interne francez: atacul de la Paris, „în mod clar un act de terorism islamist”
Paris terorism

Atacul cu armă albă de la Paris soldat cu doi răniţi constituie „în mod clar un act de terorism islamist”, a declarat ministrul de interne francez Gerald Darmanin.

Conform agențiilor AFP și dpa, ministrul a explicat la postul de televiziune France 2 că „este strada unde era Charlie Hebdo, este modul de operare al teroriştilor islamişti, evident, sunt puţine îndoieli, este un nou atac sângeros împotriva ţării noastre”.

Darmanin a mai spus că a cerut poliţiei să analizeze dacă nu cumva ameninţarea actelor teroriste comise pe stradă a fost subestimată.

Cinci bărbați în arest preventiv la Paris

Cinci bărbaţi născuţi între 1983 şi 1996 au fost plasaţi în arest preventiv aseară în cadrul anchetei antiteroriste asupra atacului cu armă albă de la Paris, din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo.

Potrivit agenției AFP, care citează surse judiciare, cei cinci bărbaţi au fost reţinuţi de anchetatori la Pantin, o suburbie pariziană, cu prilejul percheziţiei asupra unuia dintre presupusele domicilii ale principalului suspect în acest caz.

Cei cinci bărbaţi plasaţi în arest preventiv se adaugă principalului suspect şi unui alt bărbat, reţinuţi imediat după atac. O sursă din poliţie a declarat că unul dintre suspecţi este pakistanez, iar celălalt algerian.

În atacul cu macetă au fost răniţi doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, care se aflau într-o pauză de fumat.

Atacul comis vineri survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din ianuarie 2015.

Citește și: