Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, atac la Clotilde Armand: Sunt consternat! Nu mă așteptam ca cel mai bogat sector să se afle într-o asemenea situație

Publicat: 11 apr. 2024, 20:10, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, atac la Clotilde Armand: Sunt consternat! Nu mă așteptam ca cel mai bogat sector să se afle într-o asemenea situație
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, atac la Clotilde Armand: Sunt consternat! Nu mă așteptam ca cel mai bogat sector să se afle într-o asemenea situație

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, s-a arătat ”consternat” de felul în care arată Sectorul 1 după 4 ani de mandat al primăriței Clotilde Armand și a atras atenția asupra faptului că administrația locală nu a reușit să atragă fonduri guvernamentale sau din PNRR pentru dezvoltarea celui mai bogat sector al Bucureștiului.

Nu mai puțin de 22 de străzi din Sectorul 1 al Capitalei arată de parcă ar fi drumuri de țară. De ani buni au rămas neasfaltate și pline de gropi. La prima ploaie totul se transformă în mocirlă, iar când pământul este uscat, lasă în urma mașinilor nori mari de praf, spun locuitorii zonei.

Un astfel de exemplu este Strada Cavnic din Nordul Capitalei pe care ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea și președintele PNL Sector 1 George Tuță, cel care candidează pentru funcția de primar al acestui sector au vizitat-o. Cei doi s-au declarat dezamăgiți de neimplicarea edilului Clotilde Armand în problemele comunității.

George Tuță spune că, deși pentru acest drum au fost alocați banii necesari reabilitării, primărul Sectorului 1 a blocat proiectul.

”Astăzi, pe acest drum, avem bugetul alocat, există constructorul, dar doamna primar alege să nu facă nimic și să îi țină pe oameni în această mizerie. Soluții sunt. Programe guvernamentale, fonduri europene care așteaptă să fie atrase. Din păcate, Primăria Sectorului 1 a reușit zero fonduri europene în acest mandat, zero proiecte mari de infrastructură și singurul simbol pe care îl avem astăzi în Sectorul 1 sunt gunoaiele și șobolanii.”, a fost reacția dură a președintelui PNL Sector 1.

El o acuză pe Clotilde Armand de ”lene și incompetență” și spune că în cei 4 ani de mandat ”nu am văzut o stradă de pământ asfaltată”.

”Nu trebuie să mai existe drumuri de pământ. Este o lipsă totală de respect din partea administrației față de cetățenii care plătesc taxe și impozite. O parte (dintre străzi n.r.) nu au niciun fel de echipare edilitară, nu au canal, nu au trotuare, alimentare cu apă.”

Citește și: Comisarul european Adina Vălean s-a alăturat echipei PNL de la Sectorul 1, condusă de George Tuță

Adrian Veștea: ”Sunt consternat!”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea e uluit de faptul că în cei patru ani de mandat, administrația Armand nu a făcut niciun efort pentru a atrage fonduri în vederea dezvoltării infrastructurii din sector.

Citește și: PNL l-a lansat oficial pe George Tuță drept candidat pentru Primăria Sectorului 1. ”Astăzi este vorba despre încredere”

”Până în acest moment, în cele 10 luni de zile (de când a preluat funcția de ministru al Dezvoltării n.r.), nu a existat niciun interes pentru a avea discuții referitor la oportunitățile de finanțare pe care le derulează Ministerul Dezvoltării și nu am avut șansa de a sta de vorbă cu doamna primar a Sectorului 1.”, a declarat Adrian Veștea.

”Din cele 4600 de proiecte care au fost aprobate prin ordin de ministru sunt deja peste 3300 de localități care deja au reușit să semneze astfel de contracte. Din păcate, deși există un proiect pentru care noi am aporbat 33 de milioane de lei pentru Sectorul 1, până în prezent nu s-au încărcat în această platformă pe care o avem deschisă la Ministerul Dezvoltării toate datele solicitate. Deci, acest contract încă nu este semnat.”, a adăugatacesta.

Ministrul mai spune că cele două bazine construite în cadrul școlilor gimnaziale ”Sfântul Nicolae” și Nr. 178 nici acum nu au fost date în folosință, deși sunt recepționate de mai mult timp.

”Sunt consternat! Vin după 20 de ani de administrație în care am reabilitat străzi, am construit rețele de utilități… Din păcate, nu mă așteptam ca în cel mai bogat sector al Bucureștiului, Sectorul 1, să ne aflăm într-o astfel de situație.”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Cei care au cel mai mult de suferit de pe urma acestei situații sunt cetățenii. Unul dintre locuitorii zonei, Marius Gherghe, ne-a mărturisit că în decursul anilor a fost nevoit să scoată bani din propriul buzunar pentru a nivela strada cu pietriș, astfel încât să poată circula cu mașina. Însă chiar și așa, din cauza construcțiilor noi care au apărut în zonă, situația s-a înrăutățit și mai tare.

”Au venit cei de la blocuri, constructorul, și au tot săpat, iar acum e nenorocire când plouă.”

În total, 62 de străzi de pământ în Sectorul 1

Potrivit unei analize, în Sectorul 1 sunt 62 de străzi de pământ, după cum urmează:

  • Zona Chitila Sud: str. Paunilor, str. Mimozei, str. Lamaiului si str. Valenii de Munte.
  • Zona Chitila Triaj (Giulesti Sarbi): Drumul Poiana Ursului, str. Buclei, str. si Intrarea Campul cu Maci, str. Cupsani, str. Fiordului, str. Iordan Dumitru, str. Mamaia, str. Medresti, str. Murfatlar, str. Naturalistilor, str. Poiana Mierlei, str. Raicu Mihalache, str. Drumul Garii.
  • Zona Lacu Baneasa Vest: str. Bujorului, str. Liliacului, str. Nuferilor
  • Zona Lacul Grivita: Aleea Scrovistea, Aleea Snagov
  • Zona Lacul Grivita – Nord: str. Eugen Brote, str. Marin Dracea, str. Nicolae Sutu, str. Petre Aurelian, str. Piscul Vechi, str. Plaiul Campinei, str. Plaiul Cornului, str. Plaiul Nucului, str. Plaiul Sarului
  • Zona de Nord: str. Cutescu – Stork Cecilia, str. Drumul Lapus, str. Muntele Gaina, str. Drumul Agatului, str. Piscul Radului, str. Piscul Mosului, str. Stefan Holban, str. Berevoiu Mare, str. Piscul Rusului, str. Piscul Sadului, str. Piscul Mare, str. Piscul Pietrei, str. Piscul Lung, str. Piscul Reghiului, str. Piscul Corbului, str. Piscul Nou, str. Piscul Cerbului, str. Drumul Opalului, Aleea Papusa, str. Alexandru Bratu
  • Zona Straulesti: str. Drum Ohaba, str. Homorod, str. Nadlac, str. Drum Sarmas, str. Aries, str. Cavnic, str. Costesti, str. Cristesti, str. Lonea, str. Paroseni