Ministrul Educației: „Nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR după testele de salivă, deși…”

Sorin Cîmpeanu, spune că testarea elevilor este în întârziere în mai multe școli din țară, în condițiile în care testele au ajuns târziu la unitățile de învățământ. Ministrul Educației susține ca, și în aceste condiții, testarea să se facă de două ori pe săptămână, la un interval de două zile.

Am discutat cu ministrul Sănătății, a existat o flexibilizare cu privire la testare, să nu fie numai luni și joi, să existe o testare de două ori pe săptămână, cu un interval de două zile între teste. Suntem în întârziere dar insist pe nevoia de testare, așa cum spune ministerul Sănătății, de două ori pe săptămână”. În prima săptămână de testare a elevilor au fost identificate 176 de cazuri pozitive în urma testului de salivă, 85 dintre ele fiind ulterior infirmate de testul PCR.

Mulți elevi nu mai ajung să fie testați PCR

Problema este, spune ministrul Sănătății, că mulți elevi nu mai ajung să fie testați PCR chiar dacă au un test de salivă pozitiv, pentru că părinții nu sunt obligați prin lege să facă și acest pas: „45 au fost confirmate, 85 au fost infirmate prin teste PCR iar 46 nu au primit un răspuns pentru că nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR. Nu există obligativitate legală, deși ar trebui să fie acest lucru”, a spus Sorin Cîmpeanu pentru Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...