Ministrul Finanțelor a anunțat când va intra în vigoare taxa de 1% pentru marile companii

Dacă se va ajunge la un consens în Coaliție, taxa ar urma să se introducă de la 1 iunie pentru anul 2024, şi se va plăti întâi o taxă pe cifra de afaceri şi după care se regularizează în 2025.

Ministrul a spus că este incorect ca 90% din economie să plătească 1% iar alţii să plătească mai puţin.

Ministrul Finanţelor a declarat că taxa de 1% pentru cifra de afaceri a marilor companii reprezintă ”6 miiarde şi jumătate de lei”. 

”Este vorba despre a se plăti impozit pe profit de 16%, dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri. Rămâne impozitul pe profit dar nu mai mult de 1% din cifra de afaceri dacă eşti pe profit”, a explicat Câciu.

”Lumea a uitat, această taxă de 1,5% din cifra de afaceri a fost subiectul dezbaterii pe ajustarea fiscală din coaliţie, în vara anului trecut, nu e prima oară când o avem în abordare. O să o discutăm, trebuie să vină şi cu contra-argumente, este incorect ca 90% din economie să plătească 1% iar alţii să plătească mai puţin de 1% indiferent sub forma cărui impozit se maschează”, a arătat el. 

Întrebat când ar putea intra în vigoare această taxă, ministrul a răspuns ”Dacă intrăm cu decizia aceasta în coaliţie, probabil că de la 1 iunie pentru anul 2024, şi se va plăti întâi o taxă pe cifra de afaceri şi după care se regularizează în 2025”. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...