Ministrul Finanțelor: „Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici”

Florin Cîțu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat astăzi că în contextul dificil prin care trece întreaga omenire România are semne pozitive.

Conform lui Florin Cățu, economia României trece printr-o perioadă dură. „Nu este un secret că trimestrul II era un trimestru dur. Obiectivul nostru nu a fost acela de a evita contracţia în 2020, pentru că era imposibil”, a explicat oficialul menționând și că ,dacă ne uităm astăzi la România fațăde celelalte ţări din Uniunea Europeană, la deficitul bugetar stăm mult mai bine decât estimările şi decât ceea ce au alte ţări”.

Prezent la un eveniment online, ministrul declarat că investițiile continuă în plină criză având o evoluţie pozitivă raportat la dinamica economiei. Preţurile în luna august au scăzut, inflaţia este la 2,7% relativ la 4,1% cât era anul trecut – şi era cea mai mare din Uniunea Europeană.

„Eu cred că, în acest context dificil prin care trece omenirea astăzi, România are semne pozitive. Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici, răni, să poţi să te vindeci şi să mergi mai departe cât mai rapid. Ăsta a fost obiectivul acestui Guvern”, a susţinut Florin Cîțu.

Şeful de la Finanţe consideră că majorarea consumului înseamnă că oamenii au reuşit să îşi menţină locurile de muncă, să consume, să meargă în concediu.

Conform INS, rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august a acestui an, de la 2,8% în iulie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,45%, serviciile cu 2,97%, iar mărfurile nealimentare cu 0,75%.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...