Ministrul Finanțelor: „Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici”

Publicat: 10 sept. 2020, 13:03, de Ziarul Puterea, în News , ? cititori
Ministrul Finanțelor: „Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici”
florin cîțu

Florin Cîțu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat astăzi că în contextul dificil prin care trece întreaga omenire România are semne pozitive.

Conform lui Florin Cățu, economia României trece printr-o perioadă dură. „Nu este un secret că trimestrul II era un trimestru dur. Obiectivul nostru nu a fost acela de a evita contracţia în 2020, pentru că era imposibil”, a explicat oficialul menționând și că ,dacă ne uităm astăzi la România fațăde celelalte ţări din Uniunea Europeană, la deficitul bugetar stăm mult mai bine decât estimările şi decât ceea ce au alte ţări”.

Prezent la un eveniment online, ministrul declarat că investițiile continuă în plină criză având o evoluţie pozitivă raportat la dinamica economiei. Preţurile în luna august au scăzut, inflaţia este la 2,7% relativ la 4,1% cât era anul trecut – şi era cea mai mare din Uniunea Europeană.

„Eu cred că, în acest context dificil prin care trece omenirea astăzi, România are semne pozitive. Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici, răni, să poţi să te vindeci şi să mergi mai departe cât mai rapid. Ăsta a fost obiectivul acestui Guvern”, a susţinut Florin Cîțu.

Şeful de la Finanţe consideră că majorarea consumului înseamnă că oamenii au reuşit să îşi menţină locurile de muncă, să consume, să meargă în concediu.

Conform INS, rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august a acestui an, de la 2,8% în iulie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,45%, serviciile cu 2,97%, iar mărfurile nealimentare cu 0,75%.

Citește și: