Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că sunt vacante peste 215.000 de posturi în instituțiile publice

Publicat: 26 mart. 2024, 12:17, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că sunt vacante peste 215.000 de posturi în instituțiile publice

Un document oficial al Ministerului Finanțelor, condus de preotul Marcel Boloș, evidențiază faptul că există un mare deficit de personal în cadrul instituțiilor și autorităților publice finanțate din bugetul general consolidat al statului.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis recent un document către Camera Deputaților din care reiese că există foarte multe posturi vacante în administrația centrală și locală. „La sfârșitul lunii ianuarie 2024, se înregistra în cadrul instituțiilor și autorităților publice finanțate din bugetul general consolidat, un număr de 1.291.792 de posturi ocupate, respectiv 215.296 de posturi vacante”.

Asta înseamnă că unul din patru angajați muncește în instituțiile publice, iar la ora actuală este un deficit de personal în cadrul autorităților publice de circa 16,5%. Practic, dacă s-a ocupa și posturile vacante ar însemna că în cadrul instituțiilor și autorităților publice finanțate din bugetul de stat ar lucra 1.507.88 de persoane, adică cam o treime din forța de muncă activă a României.