Ministrul Finanțelor: „Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe”. Cum își propune să crească veniturile la buget

Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor, susține că nu vor crește și nici nu vor fi introduse noi taxe. Combaterea evaziunii fiscale și o mai bună colectare ar fi principalele direcții care să ducă la creșterea veniturilor.

Ministrul susține că a început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții. Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar”, a transmis Câciu.

Acesta susține că, în paralel, a început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.

Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize! Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”. Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri și camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

1 COMENTARIU

  1. Daca e patron omul si creeaza cateva locuri de munca unde scrie ca tre buie sa aibe avion,elicopter,iaht!?!in schimb plateste,de ex. un muncitor de 15 ani de zile la rand,cu salar minim???de aici pleaca totul!!!intr-un municipiu cu cateva zeci de mii de locuitori primesti bon numai de la pennysau de lidl,pentru o paine,3 cartofi si doua cepe!!!la magazinele celelalte,in schimb,cumpar ghete=250 lei,cumperi geaca=180lei,bonuri canci!!!saracii privati!!!au luat si ei si muncitorii lor somaj tehnic de la stat!?!tot din banii de la nesumtitii de bugetari!!!(de la unii cu salariile si sporurile blocate si fara drept de greva),care acum sunt blamati si li se vrea cota-parte din pensii,ca sunt nesimtite!!!nu se pune socoteala:unde se duc banii din contraventii,ca se strang zi de zi sume fabuloase???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...