Ministrul Florin Barbu și președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, anunț foarte important pentru fermierii giurgiuveni

Publicat: 11 oct. 2023, 22:00, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Ministrul Florin Barbu și președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, anunț foarte important pentru fermierii giurgiuveni

Fermierii din județul Giurgiu se vor bucura de două centre de colectare legume și fructe, după o investiție totală de 8 milioane de euro.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și președintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, au dezvăluit că în localitățile Comana și Vărăști, din județul Giurgiu, se va construi câte un centru de colectare legume și fructe, investiția totală fiind de 8 milioane de euro.

”Judeţul Giurgiu va avea două centre de colectare legume şi fructe, unul la Comana şi unul la Vărăşti. Astăzi, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit la Colibaşi pentru a sta de vorbă cu fermierii din zonă şi pentru a oferi detalii despre această investiţie atât de importantă pentru agricultura giurgiuveană.

Cele două centre de colectare vor fi amenajate pe câte 3.200 de metri pătraţi, iar valoarea fiecăruia se ridică la 4 milioane de euro, bani de la bugetul de stat.

În toată ţara vor fi 15 astfel de obiective şi au fost alese judeţele cu cel mai mare număr de cereri în programul „Tomata”, Giurgiu fiind pe locul 4 la nivel naţional.

Centrele vor fi realizate printr-un acord încheiat între „Casa Unirea”, Ministerul Agriculturii şi unităţile administrativ-teritoriale, unde vor fi amenjate acestea.

După ce vor fi gata, centrele de colectare legume şi fructe vor fi date în locaţie de gestiune, pe o perioadă de 49 de ani, agricultorilor care cultivă atât în spaţii protejate, cât şi în câmp şi fac parte din cooperative”, a declarat deputatul Marian Mina.