Ministrul Justiției propune „Legea 2 Mai”. Traficanții de droguri vor primi doar pedepse cu executare

După „Legea Anastasia”, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, vorbește acum de o posibilă „Lege 2 Mai”, prin care traficanții de droguri de mare risc să nu mai poată primi decât pedepse cu executare și să nu mai scape cu suspendare, dacă oferă informații despre alții.

Avem deja în vigoare „Legea Anastasia”, din 10 iulie, prin care s-a stabilit că niciun șofer băut, drogat sau fără permis care produce un accident mortal nu mai poate scăpa de închisoare. Dar ministrul Justiției mai vrea o lege, și mai drastică, numită „Legea 2 Mai”, după locul tragicului eveniment produs de tânărul drogat, Vlad Pascu, în luna august. Prin noua propunere legislativă, Alina Gorghiu vrea să se asigure că traficanții de droguri de mare risc primesc doar pedepse cu executare. „Dacă dau informații despre alții să li se reducă pedeapsa, dar să nu mai scape cu suspendare”, a spus ministrul Justiției.

Alina Gorghiu a enumerat și care sunt drogurile de mare risc: heroina, cocaina și fentanilul, un medicament care este folosit pentru pacienții bolnavi de cancer în stadiu terminal și pentru dureri severe. Fentanilul și oxicodona sunt considerate de DIICOT cele mai periculoase droguri prezente azi pe piața din România.

De asemenea, Gorghiu a precizat că România are circa două milioane de consumatori de droguri, iar 24% dintre aceștia locuiesc în zona București-Ilfov.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole