Ministrul Justiției pune degetul pe rană: Secția Specială a fost un mecanism menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi

Ministrul Justiţiei Stelian Ion admite faptul că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie a reprezentat o anomalie juridică, un mecanism care a fost creat cu scopul de a intimida şi persecuta magistraţii incomozi.

„Unul dintre lucrurile cele mai grave care au fost făcute prin modificările Iordache la legile justiţiei a fost înfiinţarea acestei Secţii Speciale. A reprezentat de la bun început o anomalie juridică. Există multe probleme de structură referitoare la această secţie. Până la urmă, avem un bilanţ ruşinos, tragem linie după doi ani de zile de activitate şi vedem că ceea ce ar fi putut face bine, poate, această secţie nu prea s-a întâmplat. A fost o ineficienţă totală, nici un caz de corupţie depistat, scurgeri de informaţii, cazuri aproape scandaloase care au făcut titluri de presă în privinţa Secţiei Speciale. Deci a reprezentat un mecanism gândit de Liviu Dragnea şi împins de ceilalţi parlamentari PSD de atunci, Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi”, a dafirmat Stelian Ion, vineri la RFI. 
„Chiar dacă la început o astfel de structură este criticată, eu am criticat-o de la bun început, alături de colegii mei, au existat critici argumentate foarte bine şi din partea Comisiei de la Veneţia, din partea GRECO şi a Comisiei Europene, în cadrul rapoartelor MCV, dar dacă ar fi demonstrat că este eficientă, ar fi fost greu de desfiinţat şi probabil că ar fi rămas în fiinţă. Realitatea însă ne-a demonstrat că ceea ce spuneam în 2017 s-a adeverit”, a completat ministrul Justiţiei.

Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Proiectul va fi trimis de executiv în Parlament pentru dezbatere și adoptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole