Ministrul Lucian Bode arată că Drulă se autodenunță în legătură cu achiziția de autospeciale BMW pentru poliție

Publicat: 06 oct. 2022, 14:50, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Ministrul Lucian Bode arată că Drulă se autodenunță în legătură cu achiziția de autospeciale BMW pentru poliție
Lucian Bode (Inquam Photos / George Calin)

Ministrul Afacerilor Interne, a afirmat, joi, că achiziţia de autospeciale BMW a fost făcută pe baza unor documente semnate de către fostul ministru Cătălin Drulă, iar declaraţiile acestuia privind sesizarea organelor de anchetă ar presupune un posibil autodenunţ.

„Fostul ministru al Transporturilor, domnul Drulă, face public acuzaţii grave, calomnioase, cu atac la persoană. Vorbim, culmea, despre documente şi procese agreate şi semnate de dânsul. Domnul Drulă cere DNA să se autosesizeze. Păi ce-ar trebui să înţelegem, după ce am văzut documentele semnate de către dânsul? Să înţelegem că se autodenunţă? Domnul Drulă sesizează OLAF şi Parchetul European, în condiţiile în care acest contract şi aceste specificaţii tehnice au fost pe masa ministrului Drulă şi a ministrului Ghinea. Foarte bine, nu avem nicio problemă cu asta, întreaga documentaţie o vom pune la dispoziţie tuturor instituţiilor competente şi vom susţine orice demers al acestora”, a explicat Bode, într-o conferinţă la sediul MAI.

Ministrul de Interne a adăugat că pune această „uriaşă gafă pe seama amatorismului, a lipsei de experienţă politică, dar şi de viaţă, care l-a făcut (pe Drulă) să cadă în ridicol, atât în faţa propriului partid, cât şi în faţa propriului electorat”.

Bode şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu ce va spune Cătălin Drulă procurorilor când va fi întrebat cum şi de ce a semnat acel contract cu acele specificaţii pe care le numeşte „cu dedicaţie”.

„Este evident, pentru noi toţi, că nu a uitat ce-a semnat, a sperat doar că vom uita noi, toţi ceilalţi. Singurul lucru care ne interesează pe noi la MAI este cel legat de dezinformare, pe care întotdeauna o vom combate. Acesta este motivul pentru care mă aflu, astăzi, în faţa dumneavoastră, să combat această dezinformare cu argumente”, a transmis Lucian Bode.

Potrivit acestuia, licitaţia a fost corectă, iar Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă ar fi aprobat cererea de finanţare pentru cele 300 de autospeciale, inclusiv fişa cu detaliile tehnice.