Ministrul Muncii: Exclus să crească vârsta de pensionare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri că este exclus ca vârsta de pensionare să crească în România. El a subliniat că Guvernul nu poate accepta ca angajaţii să iasă cu picioarele înainte din locurile lor de muncă.

Creşterea vârstei de pensionare este exclusă, deoarece în România speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 60 de ani, a spus Marius Budăi, la preluarea mandatului.
„Exclus să crească vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru.

Am explicat foarte clar şi am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia apoi să ne gândim la o eventuală creştere a vârstei de pensionare.

(…) Despre PNRR şi vârsta de pensionare: la Comisia Europenă nu există aşa un bau-bau, nu, acolo sunt oameni care, dacă le explici, înţeleg.

Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi 6 luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 59-60 de ani.

Păi nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a afirmat Marius Budăi, citat de Agerpres. 

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. Ce țară îți dorești cel mai puțin să vizitezi? De ce?

  Țara pe care vreau să o vizitez cel mai puțin este România și iată de ce. România este ca o mamă vitregă, rea, mereu răutăcioasă cu copiii ei vitregi, adică cu cetățenii. România, Mama vitrega nu i-a lăsat niciodată să iasă din casa ei sau din curte, i-a certat, pedepsit, i-a bătut fără milă, i-a făcut să se ghemuiască într-o cameră, le-a spus că sunt bieți copii ratați și aşa vor fi mereu, i-a hrănit prost și, uneori, înfometați, umiliți și nu le-a dat nimic, de ales.
  Ce-i drept, ea nu le-a lăsat să înghețe la frig, cu excepția celor care sufereau de constipație în beciul iarna. Copiii vitregi erau triști, iar unii încercau să tragă un alergător, dar erau întotdeauna însoțiți de bărbați cu faţa sumbră, brutali, care nu-i lăsau niciodată să dispară din vedere.
  La sfârșitul anilor 1980, tatăl a început să iasă în oraș cu o femeie bogată și deznădăjduită, Una pe al său nume Victoria – probabil că ați auzit de ea – care avea o perspectivă pozitivă asupra vieții și era drăguță cu copiii vitregi României.
  Dintr-o dată au fost atât de bucuroși! ”Victoria„ le-a spus că sunt copii buni și că pot face orice dacă își pun mintea la asta, iar motivul pentru care sunt atât de deprimați și deprimați este Patria vitregă care a fost rău cu ei.
  După o astfel de creștere a stimei de sine și o suflare de libertate, ah, cât de stăruiți și joviali au devenit copiii vitregi, lansând întreprinderi private și formând peste 51 de partide politice una mai coruptă faţă de cealaltă!
  Cu toate acestea, alți nepoți au fost traumatizați și au gemut și s-au plâns că Victoria joacă un rol de părinte vitreg absent și este mai bine să ai un părinte rău care să nu-i placă decât acest nebun cu tulburare de deficit de atenție.

  „Victoria ne-a dat prea multă libertate și trebuie să facem totul singuri.” „Vrem să se întoarcă Patria vitregă! Da, ne-a tratat ca un rahat total, dar nu trebuia să plătim pentru educație, locuință și nu trebuia să fim îngrijorați că ne vom pierde vreodată locurile de muncă, indiferent câtă pălincă am înghițit și am chemat bolnavi. ”
  Și așa, iobagii românii moderni, scuze că ar trebui să citească copiii, au cerut de la tatăl lor, știți, numele lui, căci este doar unul, că au dat-o afară pe Victoria și să aducă înapoi iubita lor Patrie Vitregă, pentru că ea este cel mai mic dintre cele două rele.

  România! Patria vitregă, care nu-și iubește copiii vitregi, dar are grijă de ei cu reproș, este aici pentru a rămâne până la urmă,chiar și în al lor pământ galben.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole