Ministrul Sănătății avertizează: Urmează o lună grea, o lună de încercare. Când ar putea scădea cazurile de infectare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că urmează o lună grea în lupta cu pandemia de coronavirus, din cauza celor două mari evenimente ce urmează să aibă loc: începerea anului școlar și campania electorală.

Ministrul Sănătății a declarat că, dacă românii vor respecta regulile și măsurile pentru combaterea pandemiei, de la jumătatea lunii octombrie cazurile de coronavirus ar putea să scadă.

„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat ministrul Sănătăţii la TVR.

Cât despre începerea școlilor, Nelu Tătaru a declarat că în prezent în România sunt 43 de localități în care cursurile se vor desfășura on-line, fiindcă aici indicele de infectare este peste trei la mie.

De asemenea, alte 14 localități au indicele între 1 și 3 la mie, ceea ce înseamnă un sistem mixt, iar 2.728 de localități au indicere de infectare sub 1 la mie, ceea ce înseamnă că se permite prezența fizică la școală.

„Consiliile de Administraţie ale şcolilor propun Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă scenariul pe care îl va urma acea clasă. Dacă vor opta pentru scenariul 1, faţă în faţă, atunci trebuie să existe acea distanţare de un metru, trebuie să existe masca şi dezinfectant, trebuie să existe acele circuite care se pot regăsi şi la intrarea în şcoală, şi pe holuri în pauze şi în curtea interioară a şcolii. Dacă nu se poate asigura acea distanţare de un metru, există acele separatoare care trebuie puse între cei doi copii”, a precizat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...