Ministrul Sănătății, despre impunerea testării personalului medical: doar jumătate s-au vaccinat

Puțin mai mult de jumătate din personalul medical s-a vaccinat, în vreme ce în București numărul a depășit 80%, susține Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, argumentând de ce se impune testarea personalului medical pe banii proprii.

Am început o documentare a situaţiei vaccinărilor în rândul personalului medico-sanitar în unităţile spitaliceşti. Din datele parţiale, reiese că, cel puţin în Bucureşti, peste 80-85% din medici sunt vaccinaţi. Din personalul medicul sanitar, dacă luăm la nivel global, undeva la 58%, din datele parţiale, sunt vaccinaţi”, a declarat Ioana Mihăilă, vineri seară, la B 1 Tv.

Cât privește proiectul care vizează testatea personalului medical pe banii proprii , ar fi susținut și de Colegiul Medicilor.

Cu medicii cu care am discutat personal, semnalele pe care le-am primit sunt bune, dar s-ar putea să fie aşa şi pentru că a fost o discuţie personală. Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură şi chiar l-am rugat să facă un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca să vedem şi părerea lor”,afirmă ministrul.

Mihăilă a anunţat în iunie că se ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat, iar costul testărilor să fie suportat de fiecare persoană în parte. În 30 iunie, Mihăilă anunţa că ordinul este definitivat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole