Ministrul Sănătății explică cum se va acționa atunci când într-o clasă este depistat un elev cu Covid-19

În situația în care într-o clasă va fi depistat un elev care are Covid-19 toți colegii acestuia vor fi plasați în carantină la domiciliu. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că se vor închide clasele pentru 14 zile în cazul în care vor fi identificate cazuri de coronavirus.

„În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile. În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a publicat harta epidemiologică pe județe, în baza căreia se va stabili scenariul după care va începe noul an școlar. Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, cea mai mare parte a localităților din România se află în scenariul verde.

Scenariile impuse de autorități

Scenariul 1 verde – Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2- galben – Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și. Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3 – roșu- Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / l

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole