Ministrul Sănătății: În interiorul restaurantelor ar putea sta la masă câte șase persoane

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat astăzi că numărul persoanelor care vor putea sta la o masă în interiorul restaurantelor va putea fi de şase, cu condiţia respectării regulilor de distanţare.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că numărul persoanelor care vor putea sta la o masă în interiorul restaurantelor va putea fi de şase, cu condiţia respectării regulilor de distanţare.

Ministrul a explicat și că turiştii cazaţi în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităţilor de cazare, chiar dacă acestea se află în zone care depăşesc rata de infectare de 1,5 la mie.

„Noi pregătisem încă din luna iunie nişte reguli pentru deschiderea restaurantelor, având atunci în plan ca la 1 iulie să deschidem şi restaurantele. Având în vedere evoluţia infectărilor, nu s-a mai putut face acest lucru. Regulile rămân aceleaşi – regulile de distanţare între mese, reguli de distanţare la masă”, a declarat Nelu Tătaru.

Oficialul susține și că, în urma discuțiilor cu reprezentanții HoReCa, au fost stabilite reguli care impun utilizarea unei mede din doua „şi creşterea numărului de persoane la masă de la patru la şase, dar păstrând aceeaşi distanţă, precum şi faptul că unităţile hoteliere pot primi în interior pentru o masă toţi cei cazaţi în hotel, indiferent de zona în care se află acel hotel”

În hotărârea CNSU de aseară s-a specificat că vor fi deschise restaurantele doar în localităţile unde incidența infectărilor este sub 1,5 la mia de locuitori. Pentru hoteluri acest indice nu se aplică, cei cazaţi în hoteluri, indiferent de zonă, vor putea servi masa în interiorul hotelului”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ultimele evaluări, făcute în urmă cu două zile, indicau faptul că în ţară sunt 49 de localităţi cu o incidenţă de peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori, dar o nouă evaluare va fi făcută în cursul zilei de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...