Ministrul Sănătății: Prin intermediul HERA, fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei

Fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, România solicitând iniţial 1.000 de doze din acest vaccin, a anunțat, vineri, ministrul Alexandru Rafila.

“Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”, a spus ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ministrul Sănătății a explicat că ”acest vaccin este în cantitate redusă”, variola fiind o boală eradicată la nivel global.

”Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a  subliniat ministrul Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...