Ministrul Sănătății: Săptămâna aceasta am putea intra în faza de stabilizare. La sfârșitul lui martie ”am putea scăpa de majoritatea restricțiilor”

Săptămâna aceasta, marți, probabil nu vom depăși 35.000 de cazuri și am putea să intrăm în faza de stabilizare, a anunțat ministrul Sănătății.

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează vom avea confirmarea. În opinia mea, marţi cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri şi putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare şi ne așteptăm la o scădere în perioada imediat următoare. Ați observat că, după ce am avut un vârf la 43.000 de cazuri, ulterior nu am mai depășit cu mult 33.000 de cazuri”, a explicat ministrul Alexandru  Rafila la Antena 3.

Ministrul Sănătății a mai precizat că la Institutul ”Matei Balș” se derulează un studiu care constă în secvențierea probelor prelevate de la pacienți internați la ATI. Sunt sute de probe care sunt secvențiate cu scopul de a se stabili ”dacă există o majoritate de cazuri în dreptul variantei Omicron sau în dreptul variantei Delta”. Potrivit ministrul Sănătății, din cele 1.800 de paturi ATI destinate pacienților cu Covid-19, în prezent sunt ocupate 1.000 și ”dacă va exista un decalaj de 10-14 zile, cred că și situația de la ATI va intra pe un trend descrescător”.

Ridicarea restricțiilor și a stării de alertă

Ministrul Sănătății crede că la sfârșitul lunii martie s-ar putea ridica majoritatea restricțiilor și așteaptă ”ridicarea stării de alertă”.

Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme”, a estimat ministrul Rafila.

Eu aștept şi ridicarea stării de alertă. Sfătuiesc românii să mai avem răbdare şi poate ne gândim cum să reluăm şi diferite tipuri de activități”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...